Robert Jašków: Prolaškoval večer s kolegyní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Robert Jašków: Prolaškoval večer s kolegyní

Růžky ji dělal nepřetržitě.
Růžky ji dělal nepřetržitě. (Foto Aha! - Pavel Machan)

Všichni ho znají hlavně jako hajzlíka Máru z Ordinace v růžové zahradě. Herec Robert Jašków (50) ale působí také v divadle Kalich, kde hraje Osud ve slavném muzikálu Krysař. „Byl jsem obsazený asi hlavně proto, že jsme si podobní s Danem Landou,“ žertuje o společné absenci vlasů. Blízko má ke své herecké kolegyni Marii Křížové (33), se kterou laškoval na oslavě ocenění muzikálu.

Všechny, koho jeho angažmá v muzikálu překvapilo, ubezpečuje, že zpívá rád a dlouho. „Miluju vzít do ruky kytaru. Ale zjistil jsem, že zpívat na mikroport a u toho se ještě navíc hýbat, je přece jen něco jiného, než se o něco snažit u táboráku,“ vtipkuje herec. Před měsícem završil půl století života a dosud z pařeb nevyšel. A v pátek bylo co slavit. Autor Krysaře Daniel Landa (51) převzal ocenění za 150 000 prodaných nosičů a ještě se kvapem blíží 150. repríza aktualizovaného představení. To vrátila na jeviště muzikantova žena Mirjam Landa v roce 2017. O úspěchu mají oba jasno.

„Je to lákavý jednoduchý příběh a chytlavá hudba. Každá scéna má svůj smysl, jsou vážné i vtipné,“ vysvětlují manželé Landovi. Podle Landy je navíc v dnešní době téma ještě žhavější než v polovině 90. let. Při příležitosti oslavy laškoval Jaškóv se svou kolegyní, která vystřídala Lucii Bílou (53). Křížovou líbal na tvář a viditelně ji přivedl do úzkých. Když navíc přidal žertovné parůžky, začala se červenat. A čím víc byla v rozpacích, tím víc si to rozjařený Jašków užival...

První úspěchy

Původního Krysaře z roku 1996 vidělo úctyhodných 1500 diváků. Syrové drama napsal Landa v pouhých šestadvaceti letech a úspěch za něj sklízí i po letech.

Vypočítavý doktor z Ordinace Robert Jašków: Grázly jen hraje, v reálu je kliďas!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.