Nejkrásnější ženou je Hadidová: Kdo skončil těsně za Bellou? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejkrásnější ženou je Hadidová: Kdo skončil těsně za Bellou?

Bella Hadid
Bella Hadid (profimedia.cz)

Dokonalost. Pro mnohé dost relativní pojem. Nikoli však pro vědce, kteří na všechno mají nějakou zaručenou rovnici. Díky jedné takové teď chytré hlavy z Londýna přišly se žebříčkem dam, jejichž vzhled údajně odpovídá antickému ideálu ženské krásy. A nevévodí mu nikdo jiný než veleúspěšná modelka Bella Hadidová (23).

Seznam nejkrásnějších žen světa sestavil tým lékaře Juliana De Silvy, který v britské metropoli vede Centrum moderní kosmetické péče a plastické chirurgie. Odborníci »oprášili« teorii starou více než dva a půl tisíce let, a sice takzvaný zlatý řez. Ten vyjadřuje poměr proporcí, který byl v antice a renesanci označován za ideální. Podle něj je lidský obličej krásný tehdy, pokud se velikost ucha rovná velikosti nosu a šířka panenky je stejná jako vzdálenost mezi očima. Původní rovnici vědátoři samozřejmě trochu poupravili, pomocí počítačů vytvořili takzvané obličejové mapy, vyhledali v databázi tváře, které číslům odpovídaly, a žebříček byl na světě.


Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi...


„Jasným vítězem je modelka Bella Hadidová,“ uvedl doktor De Silva. „Její brada se například od tvaru, který byl v antice považován za ideální, odchyluje v pouhých třech desetinách procenta.“ Diva, která vévodí přehlídkám značek, jako jsou Chanel, Tommy Hilfiger nebo Calvin Klein, má podle vědců také vhodnou vzdálenost očí. Její největší slabostí je nicméně obočí. To se s antickými představami shoduje jen v 88 procentech.


V těsném závěsu za Hadidovou se umístila zpěvačka Beyoncé. Ta vědce zaujala například tvarem rtů. Třetí místo pak obsadila bývalka herce Johnnyho Deppa (56) Amber Heardová (33), která má pro změnu nejhezčí nos.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Bella Hadidi na přehlídce v Cannes

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.