Karel Gott (†80): SOUD O 14,2 MILIONU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Gott (†80): SOUD O 14,2 MILIONU!

Karel Gott
Karel Gott (Foto: D. Kundrát, P. Machan, M. Hykl, M. Pátek)

Tohle věděl jen málokdo! Karel Gott (†80) v posledních letech svého života řešil finanční problémy, což mu na zdraví nepřidalo. Ne, že by neměl žádné peníze, ale úřady mu přišly na velké daňové nedoplatky. Celá kauza dokonce skončila u soudu.

A nešlo o malé peníze! „Můj účetní špatně zdanil mé zahraniční příjmy, a tak tam vznikl jistý nedoplatek. Šlo celkem o osm let,“ prohlásil zpěvák před lety. Podle informací deníku Aha! šlo o 14 200 000 korun. A to není zanedbatelná suma. Gotta její zaplacení dost bolelo a nenechal si to jen tak líbit. Záležitost dal k soudu. Jeho právník namítal, že úředníci při vyměřování doplatku pochybili, což nakonec Nejvyšší správní soud uznal. Stát pak Gottovi většinu peněz vrátil. Ale...

Boj o poplatky


Slavík rozjel s ministerstvem další finanční proces. Tentokrát chtěl vrátit náklady dřívějšího řízení, které platil ze svého. Šlo o 1 300 000 korun. Jenže Obvodní soud pro Prahu 1 jeho žalobu v roce 2014 (rok před tím, než onemocněl rakovinou mízních uzlin, poz. red.) neuznal. „Nejsem z toho nadšený a považuji to za nespravedlivé, protože vítězná strana by náklady řízení hradit neměla. Ale smířil jsem se s tím a nebudu se odvolávat,“ pronesl tehdy.


Neměl právníka


Soud rozhodnutí objasnil tak, že u předchozích daňových procesů zastupoval zpěváka obecný zmocněnec, a nikoliv právník nebo daňový poradce, a tak na proplacení peněz od státu nemá nárok. „Pokud se nechá žalobce zastupovat obecným zmocněncem, musí nést případné náklady tohoto zastoupení ze svého, neboť v takovém případě se nejedná o náklady účelně vynaložené,“ uvedl soudce Radek Paclík.
Karla Gotta v době daňového sporu zastupovala, jak umělecky, tak finančně, Jaroslava Herzerů (66). „Nemohu se k čemukoliv vyjadřovat,“ napsala deníku Aha!. Podle našich informací je vázána mlčenlivostí, kterou zpěvákovi v době ukončení spolupráce v roce 2015 podepsala.

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
24. 10. 2019 • 00:12

Prosím vás, dyť je to jinak.Gott si ulejval peníze v cizině.Madam Gottová zapříčinila, že se to nakonec obrátilo proti nim.Chtěla jisté výhody. Tak se přišlo i na ty ulité peníze. Výhody nedostala a ještě o něco přišla.Žádná chyba jeho účetního to nebyla, to přece Gott věděl moc dobře!!!!I

aveneta
23. 10. 2019 • 09:39

Prostě Karel zesnul jako každý člověk....ten boj o dědictví či soud o další věci je jen byzznys,,,,smutné, ale bohužel level této doby

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.