Krajčo: Drsná pravda o duetu Gotta s dcerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krajčo: Drsná pravda o duetu Gotta s dcerou

Richard Krajčo prozradil dojemné detaily vzniku písně Srdce nehasnou
Richard Krajčo prozradil dojemné detaily vzniku písně Srdce nehasnou (archiv)

Poslední píseň Karla Gotta (†80) Srdce nehasnou složil frontman kapely Kryštof zpěvák Richard Krajčo (42). V rozhovoru pro primácký Top Star prozradil detaily vzniku

„Ivanka i Karel byli docela upřímní a vlastně mi řekli, že pokud se to rozhodnu napsat, tak to musím udělat velmi rychle, aby to stihli s Charlottkou nazpívat,“ přiznal Krajčo. „On byl vlastně takový super hrdina a vždycky všechno ustál. Ale říkal jsem si, že teď už je to asi vážný. Měl jsem tak v podstatě časový limit,“ podotkl.
Píseň pak napsal rychle, během jedné noci. „Já jsem se trochu bál jim to poslat, přišlo mi to takové silné, taková zpověď,“ hovořil o obavách z reakce Gottovy rodiny. „Říkal jsem si, že když už by měl ten táta s dcerou o něčem zpívat, tak ať zpívají o něčem důležitém. Ať to má nějaké poselství, nějaké sdělení, ale v pozitivním smyslu... Ale ty reakce byly krásné,“ dodal. „Měl jsem pocit, že jsou šťastní, a to mě na tom těšilo ze všeho nejvíc,“ vyznal se Krajčo.

Kdo se přišel rozloučit

Na zádušní mši do katedrály přišli i kovaní rockeři Doctor P.P., tedy Petr Pečený, a Lou Fanánek Hagen. Ty doprovázel dramaturg Vítek Pokorný.

Zpěváci a herci Jan Kopečný (vlevo) a Sagvan Tofi, mezi nimi Producent Oldřich Lichtenberg.

Televizní hlasatel Alexander Hemala znal Gotta velmi dobře. „Pozval jsem ho na svoji padesátku a říkám mu: Karle, ty jsi měl ve svém repertoáru písničku: V úterý, třetího září, to je ten den v kalendáři. Já jsem se třetího září před 50 lety narodil. Pocem, to tam musím být, řekl mi Karel. Přišel, vždycky byl úžasnej.“
Zpěvák a skladatel Michal David měl k zesnulému blízko. „Je to samozřejmě moc smutné, takový je život, ale Karel tady zůstane i dál s námi, jeho písničky se budou pořád hrát, ty jsou nesmrtelné...“ pronesl.

Vojta Dyk se svou manželkou Táňou Vilhelmovou.

U Jiřího Suchého v Semaforu kdysi Gott začínal, teď se s ním principál přišel rozloučit. Doprovázela ho Jitka Molavcová. Dorazili i režisér Jiří Adamec, Miloš Zapletal, Leoš Mareš či zpěvák Standa Hložek s paní.

Módní návrhář Osmany Laffita s přítelem a také zpěvák Marian Vojtko. „Budu vzpomínat na jeho úsměv a pozitivní energii,“ uvedl Vojtko.

Leona Machálková se synem Arturem Šípkem.

Za minutu 11 přiběhli s kyticí lilií Jitka Čvančarová a její muž Petr Čadek.
Hokejová hvězda Jaromír Jágr se za Gotta v katedrále tiše pomodlila.

„Pro mě to byl absolutně významný člověk. Byl první, kdo mě v Čechách a na Moravě vzal na pódium. Lidsky jsem se s ním sblížil, takže tím pádem mě to daleko více zasáhlo,“ prozradil zpěvák Meky Žbirka, jenž přišel s manželkou.

„Měl jsem to štěstí, že jsem ho znal osobně. V jeho přítomnosti jsem se vždycky cítil velmi dobře, protože z něj čišela radost a byl strašně vtipnej,“ prozradil někdejší fotbalista Antonín Panenka. „Byl to člověk s velkým Č,“ dodal.

 Krajčo potřetí jako Blesk McQueen! Auta 3 ode dneška v českých kinech!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.