Kubišové prasklo koleno: Na cestě od doktora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kubišové prasklo koleno: Na cestě od doktora!

Marta Kubišová
Marta Kubišová (Mária Rušinová)

Cestou ze špitálu, kde byla na pravidelné kontrole srdce, upadla, když se mezi výkopy snažila dostat na chodník. Martě Kubišové (76) zmodraly obě nohy od kolen až po paty! Aby toho nebylo málo, zpěvačka po necelém měsíci opět spadla a ruplo jí v koleně!

To, že se zpěvačce nechodí dobře, bylo vidět, když se snažila vyjít schody v kině Lucerna, kde se odehrával křest jejího klipu ke slavné Modlitbě pro Martu. Naštěstí jí z jedné strany pomáhala herečka Iva Janžurová (78) a z druhé Dagmar Havlová (66). Každé šlápnutí na nový schod bylo pro Kubišovou bolestivé. Oporu však razantně odmítala.

„Nechtěla jsem si sem vzít berli, protože je to tady takové členité, a věřila jsem, že mi někdo pomůže. Před měsícem jsem upadla na rozkopané ulici, když jsem se snažila vydrápat na chodník. Paradoxní je, že jsem šla z Nemocnice Na Homolce, kde jsem byla na pravidelné kontrole a ta dopadla velmi dobře,“ popisovala zpěvačka, která na pravidelné kontroly srdce chodí i na základě předchozího pádu, kdy si poranila lýtko do krve a od té doby cítila i přívaly neustálého vedra.

„Jak jsme upadla, tak to odnesla obě kolena a nohy, které celé zmodraly. Bylo podezření na žilní onemocnění, ale angioložka z Homolky paní doktorka Skalníková to popřela a přišla na to, že mám pod oběma koleny Bakerovu cystu,“ svěřila Aha! zpěvačka, která se bez mastí a obvazů neobejde. „Každé ráno musím nohy namazat a zabalit do takové plenky a obvazů, aby neotékaly,“ prozradila Marta.
A aby toho nebylo málo, před týdnem opět upadla! Když si oblékala kalhoty, tak se zamotala a znovu spadla na poraněné koleno a to jí prasklo. „Snažím se být na sebe opatrná, ale já ty pády asi přitahuji,“ dodala Kubišová se smíchem.

Co je Bakerova cysta?

Je to otok v podkolenní jamce. Jedná se vlastně o bouli naplněnou synoviální tekutinou, která za normálních okolností slouží k »mazání« kloubních ploch v kolenním kloubu. Nejčastěji se Bakerova cysta vyskytuje coby komplikace jiného postižení kolenního kloubu, třeba artrózy (degenerativní onemocnění kloubů). Mezi hlavní příznaky Bakerovy cysty patří bolest, otoky a pocit tlaku v podkolenní jamce.

Havlová: Nejkratší role

Takhle krátkou roli ještě Dagmar Havlová nedostala. V novém videoklipu Kubišové se objeví na pouhých pár vteřin. Nejdříve zezadu a poté v záběru, kde jako jediná divačka tleská. Měla nahradit zesnulého manžela, prezidenta Václava Havla (†75), který na stejném místě v Rudolfinu sedával.

Marta Kubišová dotočila klip ke svému hitu Modlitba pro Martu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.