Šokovaný Kerndl: Zpověď o zavražděném kamarádovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šokovaný Kerndl: Zpověď o zavražděném kamarádovi

Poslední setkání v brněnské restauraci U Malchrů, kam každoročně chodili na vánoční kuře.
Poslední setkání v brněnské restauraci U Malchrů, kam každoročně chodili na vánoční kuře. (Foto Aha! – Jiří Nováček, archiv L. Kerndla)

Začínali spolu v hudební branži a přes půl století byli velcí kamarádi! O to víc Laďu Kerndla (74) zdrtila tragická smrt jeho bývalého kapelníka Jaroslava V. (†88), kterého v domově seniorů v Brně umlátil kvůli několika stovkám 30letý zloděj. Jazzman by pro takové hyeny okamžitě obnovil trest smrti!

Laďa se s Jardou vídali každé Vánoce. Na tak zvaném vánočním kuřeti spolu vždy hodovali a vzpomínali na časy minulé. „Scházeli jsme se jedenapadesát let a nikdy jsme nevynechali!“ vzpomíná Kerndl se smutkem v hlase. „Byla to tradice a neumím si představit, že kvůli nějaké hyeně, co vraždila kvůli mobilu, už ho neuvidím...“ pláče jazzman. „Té hyeně bych přál trest smrti!“ říká Kerndl rozhodně.

„To ale v naší zemi není možné, takže se s tím snažím vyrovnat. Zapaluji svíčky a v tichosti na něj vzpomínám a truchlím,“ svěřuje se Laďa s tím, že neznal hodnějšího člověka. „Byli jsme kamarádi a byl to můj první kapelník. Pamatuji se, jak jsme tenkrát jezdili jeho trabantemna vystoupení...“ vzpomíná swingový zpěvák.

K tragické události došlo v sobotu v domově pro seniory v Hybešově ulici v Brně. Jak už Aha! informovalo, vrah tam šel cíleně krást. Svou oběť ubil podle policie několika ranami do hlavy a pak z bytu odnesl televizor a mobil, který prodal za pár stovek v zastavárně. Policisté ho dopadli do 48 hodin. „Jarda byl hodný člověk, kdyby ten darebák za ním přišel, tak by mu určitě ty peníze dal,“ popisuje jazzman.
Vrahovi hrozí 20 let vězení, případně i doživotí.

Policie o vraždě seniora v Brně (†88): Dopadli jsme podezřelého

Ladislav Kerndl: Žena přišla s kufrem a už neodešla!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.