Osudný boj Karla Gotta (80): KOLAPS A PLÁČ IVANY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Osudný boj Karla Gotta (80): KOLAPS A PLÁČ IVANY!

PRAHA – KARLOVO NÁMĚSTÍ, ČTVRTEK 10:45 Na oddělení hematologie na výměnu krve ho denně vozí manželka Ivana.
PRAHA – KARLOVO NÁMĚSTÍ, ČTVRTEK 10:45 Na oddělení hematologie na výměnu krve ho denně vozí manželka Ivana. (Foto Aha! – David Kundrát)

I přes akutní zápal plic chtěl Karel Gott (80) vystupovat! Ani lékaři, ani pláč manželky Ivany (43), ani kamarád a kapelník Pavel Větrovec (70) tvrdohlavého Karla Gotta (80) nepřesvědčili, že mu 10 tisíc lidí na festivalu Benátská! nestojí za to, aby ještě víc ublížil svému zdraví. To musel přijít kolaps.

Přestože už tak vážně nemocný Slavík dostal akutní zápal plic a musel být hospitalizován, v úterý, kdy se vrátil z nemocnice domů, už plánoval na středu se svým kapelníkem Pavlem Větrovcem zkoušku na čtvrteční festival Benátská!.


Prý je blázen
Nezastavil ho ani radikální zákaz lékařů s tím, že tak vědomě ohrozí svůj život. „Karel je blázen. Za žádnou cenu nikdy nechce zklamat fanoušky. Teď mu šlo ale o život,“ řekl deníku Aha! kapelník Větrovec s tím, že Karla mu na zkoušku ve středu po poledni přivezla manželka Ivana. „Vezla ho rovnou z nemocnice, kam ho vozí denně na kapačky nebo na výměnu krve,“ svěřuje  Větrovec.


Velký hazard
Zpěvákovi samozřejmě vůbec nebylo hej, ale jal se zkoušet a dávat dohromady repertoár na čtvrteční večer. „Všichni jsme ho přesvědčovali, ať to odvolá, že je to velký hazard se životem. On prý, že přece bude na pódiu pouhých dvacet minut a potom to budou jeho hosté, že to zvládne. Jenže lékři mu nedoporučovali ani minutové vystoupení,“ komentuje kapelník.

Nedal si říct
Umíněný Karel si prostě nedal říct. A nezlomil ho ani srdceryvný pláč jeho ženy. „Ivanka byla strašně nešťasná, plakala, přemlouvala ho, ať to vzdá. Potom prosila mě: Ty seš kapelník, ty mu to musíš vymluvit. Tebe určitě poslechne,“ vzpomíná Větrovec. Karel nedal ale ani na svého kamaráda, který ho doprovází už čtyřiatřicet let. A když se s ním po dvouhodinové zkoušce loučil, řekl mu: „Pošli mi, prosím tě, co nejdřív návrh zítřejšího repertoáru.“


Oddechl si
Pak odjel domů na Bertramku konečně po vysilující návštěvě nemocnice a zkoušce odpočívat. Tam se ale ukázalo, že zákazy, aby nevystoupil na festivalu, byly všechny na místě, zkolaboval. „Asi hodinu poté, co odjel, mi přišla zpráva, že na Benátské nevystoupí. Oddechl jsem si, protože by to opravdu nemuselo dopadnout dobře,“ netají kapelník.

Na video s Karlem Gottem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
30. 7. 2019 • 11:27

Myslím, že Ivaně křivdí ti, co jí označují za zlatokopku. Proč by žena nemohla milovat podstatně staršího muže? Věřím, že láska Ivany je čistá. Že se stará o vlastní mláďata je zcela na místě. Ovšem, má to svůj limit a tím je s věkem spojený úbytek sil. Úbytek sil podcenila Ivana a podceňuje ho i Kája. Snad si myslel, že bude stále mlád. Není a proto to dochází k takovým koncům. A bude hůř.

-bello-
28. 7. 2019 • 01:38

xcarodejka
ararat se navážela do mě, dokonce sem vrazila i její IČO, tak se o ní vědělo vše. Sprostá byla jako kanál.Další hnus tady byl eisenberg ( nejezchleba ) od Benešova -utečenec do Švýcar a vzpomínám na oxalis
Z Beladona jsem nakolec -bello- a komíruje mě bello.Někdy si říkám, že to dělají v AHA .Z té minulé party jsem ve styku s mekanikem, mek je úžasný a mně tady mord a ararat začali říkat belmek a mně se to líbilo.Pak tu byli trolové a kopírovali mi nick denně.Pak jsem neměla čas, ale teď jsem tady a jsou zakázané vzájemné reakce a to je zbytečná starost AHA.

-bello-
28. 7. 2019 • 01:27

mbmb
sdělení pro ještě míň chápavé - ironie
(a sedí!)

xcarodejka
27. 7. 2019 • 10:17

S Bello si mne pletl nick Arrarat. Ta osoba odešla, je to pryč, , a na diskuzích je ted ˇo něco kultivovanější diskuze. Diskuze můžou být přínosné, nemusí urážet jeden druhého, ani redaktory, ani člověka o kterém se píše. KG se nemění, a každému se věkem zdůrazní jeho jeho osobnost, jeho lidské vlastnosti / někomu případně i jeho psychické poruchy/ Dlouhý život si většinou přejeme, ale stáří je někdy hodně těžké

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.