Hana Hegerová (87): UŽ MĚ NIKDY NEUVIDÍTE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hana Hegerová (87): UŽ MĚ NIKDY NEUVIDÍTE!

Hana Hegerová
Hana Hegerová (Foto ara)

Nejeden milovník šansonů by dal jmění za to, aby Hanu Hegerovou (87) ještě jednou viděl na pódiu a slyšel naživo její neobyčejný hlas. Ale to se už asi nikdy nestane! „Trápí mne všechno! Žel bohu, nemám zdravé ledviny,“ úpí první dáma českého šansonu.

Na začátku roku svitla naděje, když byl ohlášen narozeninový koncert. „Letos v říjnu mi bude osmaosmdesát let a připravuje se veliký koncert. Na veřejnosti se neukážu. Bude to ale koncert o mně beze mě. Budou tam známí zpěváci, kteří zazpívají skladby, které jsem měla v repertoáru. Každopádně já osobně tam nebudu, ale pokud se to natočí, tak se velmi ráda podívám,“ utnula sama Hegerová spekulace o tom, že by se na oslavu měla dostavit.


V posledních letech takřka neopouští svůj byt na Staroměstském náměstí v Praze, a pokud ano, tak kvůli hospitalizaci. Každého půl roku skončí v Rehabilitační nemocnici v Berouně, tentokrát tam byla už popáté.
„Jen díky holím se dopravím tam, kam musí každý sám, a zase zpět. Vzhledem k tomu, že potřebuji pít hodně tekutin, tak bych musela mít stále někoho u sebe, aby mi pomohl. Nemůžu sestřičky takto obtěžovat,“ popisuje šansoniérka v rozhovoru pro webové stránky kliniky.


Těší se na květinovou terasu
Léta žije sama a je na to zvyklá. Prý nechce nikoho obtěžovat. „Mám byt s terasou v centru Prahy. Naštěstí je terasa do dvora a slyším opravdu jen zvony z věží. Terasu mám plnou kytek a stromů a na tu se těším,“ svěřila se Hegerová.

Každý rok spadne
Hegerovou netrápí jen ledviny, ale i problémy s pohybovým ústrojím. „Nedobré je i to, že každým rokem spadnu. Je v tom prostě pravidelnost,“ posteskla si zpěvačka.

Margita nazpíval duet s Hanou Hegerovou, která už před lety ukončila kariéru!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mechitz
19. 6. 2019 • 13:44

Souhlasím, byla jedinečná, její písně neotřelé a věděla, kdy odejít.
Za to si jí moc vážíme a děkujeme.

aveneta
19. 6. 2019 • 09:20

Hegerová byla takový vzácný úkaz...nedělala tzv. hity za každou cenu, její styl byl krásný pro ty kteří tomu rozumeli, ale stáří přináší různé problémy, což si třeba takový Gott nechce připustit....asi chce tzv. zemřít na podiu, byť jeho přřišišlávají výkon v ubohém rozsahu je smutný.....ano, kdysi pan zpěvák

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.