Markéta Plánková: Splnila si pohádkové přání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Markéta Plánková: Splnila si pohádkové přání!

Markéta Plánková
Markéta Plánková (Foto pro Aha! – Jan Tůma, TV Prima, ara)

Jde z role do role, ale v pohádkách na ni kašlou. Proto si hvězda seriálu Krejzovi Markéta Plánková (41) splnila své velké pohádkové přání a proměnila se v královnu. Třebaže zlou. Zadarmo to ale neměla.

Když představitelka seriálové Báry Damkové dostala stejně jako její kolegové nabídku na speciální pohádkové focení k Mezinárodnímu dni dětí, neváhala ani vteřinu a zatoužila se proměnit ve zlou královnu. „Já totiž v pohádkách nehrála, a princezny už vůbec ne, takže teď alespoň jedna královna. Mám ráda klasické pohádky, kde dobro je dobro a zlo je zlo, které musí být poraženo,” přiznala Plánková, která se se svými kolegy na statku U Merlina proměnila v pohádkové postavy.

Kouzelné proměny

Zlá královna: Markéta Plánková (41)

Seriálová postava: Bára Damková

Zrcadlo, zrcadlo, řekni, která královna je nejzlejší? Tady by Sněhurka neměla nejmenší šanci přežít. Otrávené jablko v ruce, lítá šelma na vodítku. A ten pohled... „Musím přiznat, že puma budila respekt, a hned jak jsem přišla na focení, tak si mě detailně prohlédla. Člověk na chvíli zapomene i dýchat... Po chvilce už jsme byli takoví kamarádi, že by se chtěla chovat, ale do toho se zase moc nechtělo mně. Přes to všechno – sen splněn, díky,” svěřila se herečka. A ani jí nevadilo, že představovala pohádkové zlo.

Šeherezáda: Dominika Býmová (31)

Seriálová postava: Táňa Rosáková

Fotit se s velbloudem nebylo také nic jednoduchého. „Zvířata mi většinou strach nenahánějí, nemile překvapit umí spíše lidé. Ale zarazilo mě, jak je ten velbloud opravdu obrovský a neovladatelný. Měl svou hlavu. Kdybych měla víc času na společné seznámení, pokusila bych se na něj více naladit. Ale venku byla zima a bylo třeba vše stihnout rychle kvůli dobrému světlu,“ prozradila Dominika.

Červená karkulka: Natalie Halouzková (19)

Seriálová postava: Aneta Vymešová

Herečka si na pohádkovém focení připomněla dětství. „Ve druhé třídě jsem hrála pohádku Červená karkulka, tam jsem dostala hlavní roli. Shodnou okolností to viděla moje spolužačka z gymplu a říkala mi, že si mě pamatuje. Myslela jsem, že můj výkon byl nezapomenutelný, ale říkala, že si na to pamatuje díky kalhotkám, které mi koukaly zpod sukně, když jsem lezla vlkovi do břicha,“ popsala.

Sněhová královna : Kristýna Kociánová (34)

Seriálová postava: Sabina Borková

„Sněhová královna není úplně tak známá pohádka. Ale vzpomněla jsem si na ni a o to bylo takové převtělení zajímavější. Nikdy jsem nehrála princeznu. Teď už na ni ani věk nemám, takže už jen ty královny. Můj parťák ze statku byl zlatý a poslouchal,” podotkla k focení na motivy příběhu Hanse Christiana Andersena o záchraně chlapce Kaje dívkou Gerdou z mrazivé náruče krásné královny.

Pasáček: Jan Komínek (25)

Seriálová postava: Márty

„Na statku to bylo moc fajn, ovečky byly přítulné, stačilo je jen krmit, a hned jste jich měli kolem sebe celé stádo. Dokonce mi jedno jehňátko v náručí usnulo,” přiznal herec, který si několikrát na rozdíl od svých kolegů v pohádkách i zahrál.

 Krejzovi: Michal Suchánek jako zaříkávač hadů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.