Vdova komika Járy Kohouta (†89): Splnila mu jeho poslední přání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vdova komika Járy Kohouta (†89): Splnila mu jeho poslední přání!

O 60 let mladší manželka Járy Kohouta (†89) Marcela (52)!
O 60 let mladší manželka Járy Kohouta (†89) Marcela (52)! (Foto: Blesk.tv, Tomáš Pánek, Jindřich Mynařík, archiv)

Sňatek Járy Kohouta (†89), který se oženil s o šedesát let mladší Marcelou (52) způsobil tehdy velké pozdvižení. V manželství spolu žili dva roky a Marcela se musela vypořádat vzhledem k věkovému rozdílu s mnoha předsudky. Jak nyní vzpomíná na legendu první republiky?

Jejich vztah začal poněkud obyčejně. Marcela jako novinářka šla udělat s oblíbeným hercem interview. „Šla jsem s ním udělat rozhovor, a už jsme se nerozešli. Jaroušek moc toužil po tom, aby se mohl z USA natrvalo vrátit do vlastní a umřít doma. Cítil se opuštěně a potřeboval někoho, kdo by o něho pečoval,“ řekla v rozhovoru pro Blesk.

Marcela také prozradila, na co vlastně o šedesát let staršího muže zbalila. „U nás se vždy vařilo podle receptů mojí prababičky, která byla vyhlášenou panskou kuchařkou. Tak jsem Járu pozvala na kachnu podle jejího receptu. Byl z toho úplně v sedmém nebi, a tak jsem ho vlastně dostala,“ prozradila.

Vzhledem k jejich velkému věkovému rozdílu byla Marcela často označovaná za zlatokopku, což odmítá. „Po svatbě jsme odjeli do New Yorku, kde Jára narychlo prodal svůj malý řadový domeček na předměstí a vyplatil své tři dcery, takže mi nikdy nic nemohly vyčítat,“ řekla v rozhovoru pro Blesk.

Ze zbylých peněz mu pak Marcela splnila jeho poslední přání. Herec a komik necelé dva měsíce před 90. narozeninami podlehl rakovině prostaty, pohřben je na Vyšehradě. „Nechal si jen minimum peněz, za které jsem mu nakonec splnila jeho poslední přání – hrob na Vyšehradě. Jaroušek vždycky říkával, že by tam chtěl jednou ležet, protože je to tam plné jeho starých kamarádů, tak že prý tam bude i po smrti určitě veselo.“

Na video s Marcelou Kohoutovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.