Judista Lukáš Krpálek: Smrt milované osoby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Judista Lukáš Krpálek: Smrt milované osoby

Český judista Lukáš Krpálek
Český judista Lukáš Krpálek (Dominik Bakeš (Sport))

Fandil mu a věřil – dávno předtím, než se o něm dozvěděl celý svět. Teď po něm zbylo prázdno… Judistovi Lukáši Krpálkovi (28), olympijskému vítězi z roku 2016, zemřel milovaný děda František Dvořáček!

„Už se společně nikdy nevsadíme...na velké závody si mi dával motivaci, abych získal medaili! Děkuji za to, jaký si byl. Odpočívej v pokoji…Dědo…,“ napsal Lukáš na Facebook ke společné fotce. Dědeček na ní má tradiční japonskou čelenku, a vnuk se směje na celé kolo.

Však si spolu taky užili spoustu švandy! A tím, o co se vsázeli, Krpálek bavil všechny kolem. „Když přivezu medaili z Londýna, vystříhám mu na hlavě olympijské kruhy, asi šest kilometrů vesnicí,“ líčil Lukáš před olympiádou v roce 2012. Tehdy sázku, prohrál, skončil sedmý. O čtyři roky později v Riu si to však vynahradil a Hry ovládl. Pak Krpálek přešel do nejtěžší váhové kategorie, pod pěti kruhy ho v ní ale děda už neuvidí.

 Krpálek mezi nejlepšími sportovci na Hradě: Je to obrovská čest tu být

Video se připravuje ...

Vše o olympijských symbolech čtěte ZDE



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.