Jane Fondová (81): Rakovina z opalování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jane Fondová (81): Rakovina z opalování!

Na Zlatých glóbech maskovala obvazy důvtipnými šaty značky Yves Saint Laurent.
Na Zlatých glóbech maskovala obvazy důvtipnými šaty značky Yves Saint Laurent. (profimedia.cz)

Víckrát se potýkala s rakovinou, která jí vzala prsa, kvůli osteoporóze se jí lámou kosti, má několik umělých kloubů a bolest je u ní na denním pořádku. Přesto si legendární herečka Jane Fondová (81) užívá stáří a konečně se cítí být sama sebou.

Sexsymbol 60. let a držitelka dvou Oscarů a čtyř Zlatých glóbů v roce 1991 oznámila konec filmové kariéry. Po 14 letech se však vrátila a nadále dokazuje, že na to pořád má.

Je to její vina
I když ji sužují vážné zdravotní problémy, jak se teď svěřila časopisu Vogue. „Měla jsem hodně rakoviny,“ shrnuje a uznává, že si za to může trochu sama. „Byla jsem blázen do opalování. Teď, když mám den volna, často chodím na kožní nebo na chirurgii, aby mi něco uřízli,“ svěřuje se s nadhledem.

Zakryté obvazy
Nádory se nenechala zastavit. V roce 2010 podstoupila částečnou mastektomii, ale nádor se vrátil a o šest let později musela na drastičtější zákrok. A to jen nedlouho před předáváním Zlatých glóbů 2016, kde byla nominovaná za Mládí. „Vylezu z auta a na sobě mám zvláštní bílé šaty s ohromnými volány, vzpomínáte? To proto, že jsem právě měla za sebou mastektomii a potřebovala jsem zakrýt obvazy,“ vysvětluje. A pořád nemá vše za sebou, například loni jí odstranili nádor z dolního rtu.

Radši bez mužů
Ač svého času dost cvičila, trápí ji pohybové ústrojí – hlavně osteoporóza a klouby. „Hodně mě to bolí. Prostě vám zmizí chrupavka a kost se tře o kost, au. Ale naštěstí žijeme v době, kdy můžete dostat nové.“ A tak má nové kyčle i kolenní klouby. „Zrovna jsem byla čerstvě ve vztahu, potřebovala jsem být schopná si kleknout,“ vzpomíná s humorem. Ale to už je passé, vztahy s muži vzdala. Až do předloňského září žila s hudebním producentem Richardem Perrym.

Podívejte, jak úžasně stárne Jane Fonda: Natočila film o sexu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.