Smrt zpěváka a šoumena Nekonečného (†52): Manévry kriminálky v jeho domě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Smrt zpěváka a šoumena Nekonečného (†52): Manévry kriminálky v jeho domě!

Kriminálka prohledávala dům zesnulého Dana Nekonečného.
Kriminálka prohledávala dům zesnulého Dana Nekonečného. (Foto ara)

Mluvil o sobě v hádankách, byť vtipných. Tajemstvím teď zůstává i jeho překvapivá smrt. Daniel Nekonečný (†52) ležel ve své koupelně bez známek života tři dny. Jakmile jeho tělo objevil správce domu, začaly utajené policejní manévry.  

Před domem živelného zpěváka bylo v úterý rušno. On už o tom ale naštěstí nevěděl. Daniel za dosud nevyjasněných okolností před třemi dny zemřel. V koupelně a sám. Jeho tělo objevil až správce vilky v Řeporyjích, ve které dlouhá léta žil.

Manévry kriminálky

Muž na místo hned zavolal záchranku a policii. A začaly se dít věci. Místo běžného ohledání a rychlého odvezení těla, bylo do jinak klidné ulice přivoláno ještě jedno policejní auto a další policejní tým. Dveře si tam tak podávali muži zákona z kriminálky, speciální technik s foťákem a další specialisté na ohledání místa či koroner. 

Násilí vyloučeno?

„Můžeme potvrdit, že jsme do ulice Na Vrchu na žádost Policie České republiky v úterý po 11. hodině vysílali koronera k úmrtí muže,“ sdělila Aha! mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Hloučky v policejních uniformách postávaly kolem celých pět hodin. Výsledek? Zatím nikdo neví ani proč, ani jak. Nicméně by mělo být jisté, že nezemřel násilnou smrtí. „Kriminalisté na místě nezjistili známky cizího zavinění, přesnou příčinu úmrtí určí až soudní pitva,“ řekla Aha! Andrea Zoulová, mluvčí PČR.

Záchvaty neléčil

Jeho odchod ale mohla uspíšit i nemoc, kterou léta úspěšně tajil – epileptické záchvaty. „Bohužel se neléčil léky, co měl předepsané od lékaře. Jel si svou. Myslím, že za jeho smrtí bude hodně alkoholu,“ řekla Aha! jeho bývalá přítelkyně Zuzana Kardová (58). Ani ona ještě v době našeho telefonátu ale nevěděla, co smrt jejího expartnera Daniela zapříčinilo. Dvojice spolu žila 19 let, před pěti lety ale Zuzana řekla dost. „Víte, to už nešlo dál, asi bych se zbláznila. Dan žil naplno a nic nerespektoval. Musela jsem před pěti lety od něj odejít, i když Dan vždycky říkal, že to spolu doklepeme do smrti. Nedoklepali,“ svěřila se po umělcově náhlé smrti s pláčem v hlase Zuzana, která má z předchozího vztahu dceru Terezu (29).

Dávám si to za vinu

„Dan dceru od první třídy vychovával, bral ji jako vlastní, protože svoje děti neměl. Byla jednou z tanečnic jeho skupiny, je z toho stejně zhroucená jako já, pořád to nedokážeme pochopit. Navíc jsem žila asi kilometr od něj, stačilo, kdyby zavolal, napsal, že něco potřebuje, dávám si to za vinu,“ dodala zhroucená expřítelkyně Zuzana.

Obrovský showman se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Daniel Konečný. Dva roky studoval v druhé polovině 80. let herectví na DAMU, pak ale ze školy odešel a vyzkoušel řadu povolání.

Pracoval jako porodní asistent, stavební technik, prodavač, dozorčí v metru, asistent v kanceláři nebo hrobník. „Jak říká klasik, vším, čím jsem byl, byl jsem rád. Já dodávám vším, čím ještě budu, budu ještě radši. Všechno je to studium nekonečné univerzity života,“ okomentoval kdysi Daniel rozmanitost profesí, které měl možnost vyzkoušet.

Až v roce 1990 založil vlastní kapelu Šum svistu, která se proslavila vystupováním v tehdejším Divadle hudby. A jak se tedy od hrobnické lopaty dostal k hudbě? „Naprosto přirozenou, nevyhnutelnou cestou. Budha mi poradil, že nejrychlejší cesta k nirváně je hudba,“ řekl před časem s humorem sobě vlastním.

Takhle Dan doporučoval, jak se dobře probudit:

*Hned si napouštím vanu ledové vody se solí z Atlantského oceánu.

*Než se do ní ponořím, vykartáčuji se mořskou houbou, čímž umožním pórům v pokožce naplno dýchat. Pak se celý potopím.

*Tato koupel zároveň vyjasňuje duhovky, magnetizuje zrak, takže oči nechávám pod vodou otevřené.

*Na mokré tělo si obleču suché oblečení, a začnu tančit. V tu chvíli vzniká termodynamická reakce, vulkanizujete a vaše póry rázem pumpují kyslík z těch nejvzdálenějších koutů vesmíru.

●*Při tanci se i rozezpívám, rozezvoním si ten krásný okamžik rána.

*Dny dále prokládám vulkanickými koupelemi, do nich si pro změnu dávám sůl z Mrtvého moře, izraelskou, a přidávám různé oleje (například olivový, slunečnicový) a medíček

*Do vanydávám kobylí, velbloudí, oslí, kozí nebo i kravské mlíčko. To moje kůže vždycky jásá. 

*K tomu si pouštím různé zpěvy ptáků v určitých tóninách, sám jsem si je na svých cestách nahrával.

 

Osobnosti pláčou: Jak kázal, tak i žil.

Eva Pilarová, zpěvačka (79)

 

„Dan byl jediný člověk, který mě donutil, abych se já – pohybové dřevo – na jevišti hýbala. Tanec tomu říkat nebudeme. Měli jsme spolu několik duetů, Dan mi s mým mužem doma předvedli, jak by to mělo vypadat a já si to natočila a snažila se to naučit. Honza měl při mých pohybech záchvaty smíchu, takže to bylo někdy na rozvod, ale Dan se snažil nesmát. Jsem z jeho odchodu v šoku a je mi to moc líto.“

Lejla Abbasová, moderátorka (39)

„Dana jsem znala několik let, a tak jak kázal, tak i žil. Přestože byl velmi excentrický, tak v soukromí byl velmi uzavřený. Když nad tím přemýšlím, tak jsem neznala ani jeho přátele. Člověk si s ním moc nepopovídal. A to jsme před 17 lety jezdili opravdu hodně po vystoupeních a trávili spolu spoustu času. Naposledy jsem ho viděla před rokem, sice zestárnul, ale stále byl plný energie. Je mi to moc líto a nechci tomu uvěřit.“

Jan Hřebejk, režisér (51)

„Umřel Dan Konečný... Známý jako Nekonečný. Ohromný talent, spolužák z DAMU, zjevení počátku 90. let. Později spíš parodie sama sebe. Točil jsem pro Šum svistu jeden z prvních klipů, obdivoval Danovu originální energii... Umřel v mých rodných Řeporyjích, neví se proč. Je mi to líto.“

Bořek Slezáček, zpěvák (51)

„To byl pankáč!! Goodbye, Danieli.“

DJ Uwa, dýdžej (46)

„Mně osobně odešel přítel, kamarád, sluníčko, člověk, který tě vždy nabije energií, pozitivem, které šířil, odešel prostě prima člověk. Zůstává po něm hodně věcí, hlavně to ministerstvo rozkoše.“

 CELÝ ZÁZNAM: Smrt Dana Nekonečného (†52): Co řekl při posledním setkání kamarádovi?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.