Herec z Ordinace Kubát (†30): POHŘEB PŘÍMO NA SILVESTRA! S farářem a věncem od Bohdalové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec z Ordinace Kubát (†30): POHŘEB PŘÍMO NA SILVESTRA! S farářem a věncem od Bohdalové

Aleš Kubát (†30) podlehl zákeřné chorobě 26. prosince.
Aleš Kubát (†30) podlehl zákeřné chorobě 26. prosince. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, TV Nova, HZS Jihomoravského kraje, Facebook.com, ara)

Pozůstalí v slzách vzpomínali na letošní Hod boží, na poslední chvíle strávené s ním a po tvářích se jim řinuly potoky slz. Tak vypadal pohřeb herce ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Cesty domů Aleše Kubáta (†30), který se konal přímo na Silvestra. 

Posledního rozloučení s mladým hercem, zpěvákem a moderátorem Kubátem, který nečekaně zemřel na rakovinu na Boží hod, se v kostele Nejsvětější trojice v Pouchobradech na rodném Chrudimsku zúčastnily mraky lidí. Z hereckých řad však žádná tvář vidět nebyla. Kolegy ale zachránila Jiřina Bohdalová (87), která měla s Alešem vřelý vztah, a poslala alepoň věnec s nápisem na stužce: „Od přátel a Bohdalky“.

Museli stát
Jinak se do kostela stovky smutečních hostů ani nevešly, jelikož míst k sezení bylo jen asi kolem šedesáti. Během církevního obřadu tak museli někteří lidé i postávat. Navíc památku zesnulého uctily i záplavy nejrůznějších smutečních věnců, které byly vyskládány podél zdí a rovněž venku před kostelem. Přímo na rakvi ležely květiny od Kubátovy sestry Kateřiny (26), po stranách pak od jeho rodičů, často se jednalo o bílé růže.

Matku podpírali
Nechyběl ani hudební doprovod, zazněly nejprve vánoční písně (už jen proto, že herec zemřel právě během svátků), které zahrála dechovka a ta posléze doprovázela i průvod za rakví. Řada přítomných se neubránila smutku a cestou si utírala slzy. Jeden z nejhorších dní v životě pak zažívala především maminka zesnulého, které žal podlamoval kolena, a tak ji musela její rodina cestou i podpírat.

Políbila rakev
Průvod končil na místním hřbitově, kde nad přichystaným hrobem zazněla ještě poslední slova rozloučení z úst nejbližších pozůstalých. „Život prožil s noblesou, lehkostí a humorem, uměl lidi bavit a rozezpívat, ale i dobře naslouchat,“ řekla jedna mladá dívka. Posléze každý ještě naposledy přišel k rakvi, aby na ni položil ruku nebo se pokřižoval. Ona mladá dívka pak rakev i políbila.



Přečtěte si
Krysinka
2. 1. 2019 • 10:23

Škoda pohledného ,mladého muže.Upřímnou soustrast pozůstalým

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.