Rodina Karla Svobody (†68): Konečně u jednoho stolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rodina Karla Svobody (†68): Konečně u jednoho stolu!

PRAHA-KARLÍN, STŘEDA 17:20 : Z obrazu na svoji hvězdu shlížel sám hitmaker.
PRAHA-KARLÍN, STŘEDA 17:20 : Z obrazu na svoji hvězdu shlížel sám hitmaker. (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

Moc příležitostí k tomu, aby se potkali, nemají. I kdyby chtěli, dělí je stovky kilometrů a oceán. Dcera skladatele Karla Svobody (†68) bydlí v Los Angeles, jeho syn zase žije v Česku. Teď se Jana Wallace Svobodová (46) a Petr Klein Svoboda (36) konečně sešli! V Hudebním divadle Karlín odhalili hvězdu svého táty na chodníku slávy. 

Oba se s osudným 28. lednem 2007, kdy jejich táta proti sobě obrátil hlaveň pistole, museli vyrovnávat dlouhé roky. Většinu času každý zvlášť. Karlova dcera Jana totiž už po tragickém odchodu jejich maminky Hany Bohatové (†46) odletěla do Ameriky, kde ji zastihla i zpráva o tátově sebevraždě. Přesně včera by legendární skladatel oslavil osmdesátiny a ze své rodiny by musel mít obzvlášť radost. „Určitě by se z toho radoval. Byla jsem u něj na hřbitově a v duchu mu o setkání řekla,“ svěřila se Aha! Svobodova dcera Jana.



Pečlivé přípravy
Oba jeho potomci si na sebe našli čas a kývli na nabídku karlínského divadla společně odhalit jeho hvězdu na chodníku slávy. „Ten nápad se jim oběma líbil a oba to svou účastí posvětili. Samozřejmě jsme je dopředu informovali, nebylo to tak, že bychom je postavili před hotovou věc. Všechno jsme konzultovali,“ řekl Aha! mluvčí divadla Tomáš Matějovský. „Už jsme jich odhalovali šest a nikdo nikdy neřekl ne. Myslím, že je to důstojná pocta, když to byl takový muzikálový guru,“ dodal.


Koncert s jeho hity
Hned potom navštívili i vernisáž obrazů Joe Muczky jr., jehož obraz Karla Svobody byl použitý jako vizuál na plakát k následujícímu vzpomínkovému galakoncertu. Na něm to na oba pořádně dolehlo a byli dojatí. Jak by taky ne, když na něm tátovy hity zazpívali ti, co s ním spolupracovali celá léta, jako Karel Gott (79), Daniel Hůlka (50) nebo Václav Neckář (75).

Velká pocta
Poctu se mu v Hudebním divadle Karlín nerozhodli vzdát náhodou. Naopak. „Karel Svoboda je významný muzikálový tvůrce a u nás jsme čtrnáct let hráli jeho muzikál Noc na Karlštejně. A samozřejmě taky další jeho významný muzikál Dracula. A když děláme jeho koncert k osmdesátinám, tak kdy jindy než teď,“ vysvětlil Aha! mluvčí divadla Matějovský.

Dcera Karla Svobody (†68) Wallace Svobodová: Táta se při práci vztekal!



Přečtěte si
jenka
20. 12. 2018 • 06:36

Paní Janičko Wallace Svobodová, táta by Vás jistě za Vaše slova zulíbal na obě tváře. Přeji Vám a Vaší rodině krásné a milé svátky.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.