Smrt kolotočáře Kočky (†28): Alkohol a drogy řidiče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smrt kolotočáře Kočky (†28): Alkohol a drogy řidiče!

Jan Kočka ml. (†28)
Jan Kočka ml. (†28) (Foto Aha! – M. Přibyl, T. Tran, ara)

 A je to venku. Opilý a zfetovaný vjel Jan Kočka mladší (†28) v září na dálnici D11 do náruče smrti. Policie informaci několik měsíců tajila. Včera poprvé uvolnila výsledek toxikologického zkoumání.

Proč vjel v září Jan Kočka mladší na dálnici D11 do protisměru? Při nehodě zemřel nejen on, ale i Miloslav (†28), řidič nákladního vozu, do kterého Kočka naboural.


Drogy i alkohol

Nyní je konec spekulacím, co za tragédii mohlo. „Provedeným toxi vyšetřením byl v rámci pitvy u mrtvého řidiče terénního vozu zjištěn výskyt významného množství alkoholu i výskyt omamných a psychotropních látek,“ prolomil včera konečně mlčení policie její mluvčí Pavel Truxa. Podrobnosti o tom, kolik promile šofér v krvi měl a pod vlivem jakých drog byl, však neupřesnil.


Případ asi odloží
Tento týden byl čin překvalifikován z usmrcení z nedbalosti na zločin obecného ohrožení. Za ten by Janu Kočkovi, pokud by byl žil, hrozilo až 15 let vězení. Nyní bude kauza, s ohledem na úmrtí obou aktérů, zřejmě nakonec odložena. Viníka trestného činu musí kriminalisté jednoznačně určit. Majitel vozu oběti kolize může žádat po pojišťovně úhradu škody z povinného ručení viníka.

Šílená noční jízda
K osudnému střetu Kočky v luxusním terénním vozu Mercedes G s nákladním autem došlo 28. září časně nad ránem na 32. kilometru dálnice D11 poblíž Kostelní Lhoty ve středních Čechách. Kočka tehdy najel na dálnici v protisměru a ve vysoké rychlosti projel několik kilometrů. Po nárazu začaly oba vozy hořet. Jejich řidiči na místě zemřeli. Celková škoda na obou autech byla předběžně vyčíslena na tři miliony korun.

Pohřeb Jana Kočky (†28): 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
majojo
14. 12. 2018 • 12:02

Proč furt píšete, že kolotočář? Tenhle namachrovanej zpovykanej fracek by se kolotoče ani nedotkl, on byl přece V.I.P.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.