Ohořelý děs pro Kristýnu Frejovou: Spálená hrůza! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ohořelý děs pro Kristýnu Frejovou: Spálená hrůza!

Frejová se k umělým popáleninám přiblížila ze všech herců nejblíže.
Frejová se k umělým popáleninám přiblížila ze všech herců nejblíže. (Foto: FTV Prima)

Zranění, ze kterého naskakuje husí kůže! To připravili maskéři hvězdě Modrého kódu Kristýně Frejové (47). Popáleného muže od výbuchu plynu připravovali dvě hodiny.

Vytvořit popáleniny druhého stupně na obličeji a obou horních končetinách nebyla žádná hračka. „Pro tento případ jsem si připravil silikonové pláty, které jsme potom aplikovali silikonovým lepidlem přímo na tělo. Použili jsme speciální líčidla. Toto líčení trvalo více než 2 hodiny a pracovali jsme na něm dva maskéři,“ prozradil Aha! šéfmaskér seriálu Vilém Persy, který měl práci o to těžší, že jednotlivé obrazy se nenatáčejí za sebou chronologicky tak, jak je vidí diváci v televizi.

„Denně točíme třeba 17 obrazů. Obrazy se netočí posloupně, ale točíme JIP a potom například příjezd na urgent. Vše musí vždy vypadat reálně. Proto také za účasti odborných poradců každé ráno probíhá porada, kde si i s režií potvrdíme posloupnosti líčení,“ řekl dál Persy, který pro popáleného pacienta musel vybrat speciálního herce. „Jelikož se v tomto případě jednalo také o popálení na hlavě, obsadili jsme do role popáleného muže herce bez vlasů,“ dodal.

Doktorka Ema Vlčková, jinak primářka dětského oddělení a traumatoložka, setkání s popáleným chlapem zvládla na výbornou. Jak její představitelka Kristýna Frejová říká, v mezních situacích přepíná na mód terminátor a jedná jako stroj. „Když na filmovém sále operujeme, vyptávám se odborných poradců. Zajímám se, o co jde,“ vysvětluje, jak se připravuje do reálného i hereckého života. Pak ji máloco překvapí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.