Veronika Žilková (57) se stěhuje do Izraele: NECHÁVÁ MATKU V PEČOVATELÁKU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Veronika Žilková (57) se stěhuje do Izraele: NECHÁVÁ MATKU V PEČOVATELÁKU

Už za pár dní se její maminka stěhuje do domova s pečovatelskou službou.
Už za pár dní se její maminka stěhuje do domova s pečovatelskou službou. (Foto Aha! – A. Malachovský, M. Hykl a M. Pekárek)

Několik měsíců se rozhodovala, jestli následovat manžela Martina Stropnického (61) na jeho nový velvyslanecký post do Tel Avivu a nechat tady početnou rodinu dětí a vnoučat, nebo naopak nechat jej odjet samotného a zůstat v Česku. Veronika Žilková (57) se nakonec rozhodla pro něj!

Stěhování za Stropnickým čeká v dohledné době nejen Žilkovou, ale i jejich dceru Kordulku (13). „Je v citlivém věku, nechce se jí odejít z Česka, ale promluvili jsme si s ní a dohodli se na tom, že to na půl roku zkusíme. Od února, od druhého pololetí, v Izraeli nastoupí do americké školy, kde bude studovat v angličtině,“ potvrdila Žilková.



Jen na prázdniny?

Po zkušební době se uvidí. „Anglicky umí jako většina českých dětí, které se jazyk učí na základní škole. Stačí to, aby si koupila hotdog, jestli to bude stačit i na studium, se uvidí. Pokud jí to půjde, v září by tam normálně pokračovala v dalším ročníku, pokud ne, vrátím se s ní do Česka a za tatínkem budeme dojíždět na prázdniny,“ říká herečka, která zatím bude do Čech dojíždět na natáčení a naplánovaná představení. V Izraeli také plánuje pracovat – ne jako herečka, ale jako úřednice! Ne ovšem na manželově velvyslanectví! „Uvažuji o nabídce Českého centra, že bych tam nastoupila do kanceláře a pomáhala s kulturní agendou. Bylo by to na půl úvazku asi za čtrnáct tisíc korun měsíčně,“ dodává Žilková s tím, že by měla na starosti drobnější administrativu spojenou s kulturou. Coby někdejší vysoce postavená manažerka televize Nova a šéfka hereckého oddělení Mezinárodní herecké konzervatoře má kvalifikaci více než dostatečnou.


Mezi vrstevníky
V Česku ovšem také nechá maminku Olgu (94). „V sobotu se stěhuje do domova s pečovatelskou službou. Měla možnosti jít k mé sestře, chtěla si ji k sobě vzít i dcera Agáta, ale rozhodla se pro vlastní byt, kde bude mít soukromí. Moc se na to těší, říkala, že konečně bude mít na patře samé vrstevníky,“ směje se Veronika s tím, že maminka plánuje žít do 120, takže to bere jako odloučení pouze dočasné.

Veronika Žilková o Dolinové: Míša mě 10 let živila! A teď máme další kšeft!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
matylda-rut
31. 10. 2018 • 11:58

Škoda,bude mi strašně chybět.

rubi
31. 10. 2018 • 09:55

fjdksla : Tak asi neplatí když je manželka velvyslance a navíc česká centra mají ústředí v Praze tak to není problém Česká centra - ústředí Václavské nám. 816/49, Praha 110 00, Česká republika

defakto
31. 10. 2018 • 09:47

... její děti a vnoučata si od Žilkové rádi odpočinou , v Izraely by měla podstoupit vojenský výcvik a pak by měla být připravena zúčastnit se případné války , tak jak je to v této krajině běžné. ... ona sama se připravuje dělat někde v kanclu prý za 14.000 kč , namísto toho aby to dělala zdarma. Nejlepší by ji nejspíš šlo dělat tam ze sebe kašpara , to by jí šlo nejlépe !

fjdksla
31. 10. 2018 • 08:42

Abyste mohli pracovat v jakémkoli zahraničním Českém centru (po světě je jich asi 25), musíte projít dost náročným výběrovým řízením. Pro paní Stropnickou to zjevně neplatí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.