Návod pro Meghan a Harryho: Jak vychovat miminko s modrou krví?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Návod pro Meghan a Harryho: Jak vychovat miminko s modrou krví?!

Princ Harry s těhotnou Meghan při návštěvě města Merlbourne v Austrálii.
Princ Harry s těhotnou Meghan při návštěvě města Merlbourne v Austrálii.  (Reuters)

V posledních týdnech se o tom jen spekulovalo, teď je ale konečně jasno. Meghan Markle (37), manželka britského prince Harryho (34), čeká miminko! Potomek, který se v následnické linii zařadí na sedmé místo, by se měl narodit na jaře. A vévodkyně ze Sussexu tak má nejvyšší čas seznámit se s principy výchovy, kterými se členové královské rodiny už dlouhá léta řídí.

Pravidla výchovy malých princátek pochopitelně nejsou úplně stejná jako v době, kdy se narodila královna Alžběta II. Některé zásady, k nimž by měli urození rodiče své potomky vést, ale pořád platí. A i vévodkyně Meghan je bude muset přijmout za své.

Prvotní je vzdělání

Britská královská rodina už tradičně klade velký důraz na to, aby její členové měli kvalitní vzdělání. Je proto zcela běžné, že urození prckové chodí do školky ve velmi útlém věku. Tak třeba George, prvorozeného syna prince Williama a vévodkyně Kate, poslali do školky už ve 2 letech. Výběr konkrétního zařízení je na rodičích. George například nejdřív navštěvoval školku, která s dětmi pracovala pomocí metod Montessori, loni přestoupil na soukromou školu, kde se za jeden trimestr platí v přepočtu 180 tisíc korun. Kromě toho jsou princátka takřka už od prvních krůčků vedena k etiketě. Na veřejnosti se musí chovat slušně a noblesně, neposlušnost se nepromíjí. A pokud ráno vstanou levou nohou a celé dopoledne prokřičí, rodiče by je do společnosti vůbec neměli brát.

Zákazy a příkazy

V tomhle mají královská dítka celkem výhodu: nikdy nedostanou přes zadek. Urozená rodina totiž neuznává tělesné tresty, a tak si Meghan bude muset najít jiné »páky«, jak svého potomka srovnat do latě. Inspirací jí může být švagrová Kate, která prý, když ji děti zlobí, začne nahlas zpívat. A většinou to zabírá. Královský palác navíc zastává názor, že počítače a tablety malým dětem do ruky nepatří. To bude pro vévodkyni ze Sussexu, která byla před svatbou téměř závislá na sociálních sítích, skutečný oříšek. Útěchou jí může být snad jedině fakt, že televizi královská pravidla nezakazují.

Celý článek najdete v tištěném Aha!

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.