Kontroverzní Alexandrovci oslavili devadesátiny: Gott chyběl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kontroverzní Alexandrovci oslavili devadesátiny: Gott chyběl!

Karel Gott
Karel Gott (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

Velkým koncertem oslavili v Moskvě 90. výročí od svého prvního veřejného vystoupení! S Alexandrovci si ale tentokrát nezazpíval Karel Gott (79), který v posledních letech nechyběl na oslavách jejich jubileí. Co se stalo?

„Pan Gott zatím pozvání na jubilejní koncert neobdržel,“ řekla deníku Aha! zpěvákova mluvčí Aneta Stolzová. „Osobním dopisem však Alexandrovcům k významnému výročí gratuloval,“ dodala. Proč milovaný, ale i nenáviděný Akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova nepozval na oslavy svého oblíbeného českého pěvce? Zapomněli snad na něho? Nebo si s ním budou chtít zazpívat příští rok na dalším turné po Česku? Vedení ansámblu do uzávěrky tohoto vydání na dotaz deníku Aha! neodpovědělo.


Věrný přítel
Přitom Karel nechyběl na oslavách 75., 80. i 85. narozenin Alexandrovců. Pokaždé patřil mezi hlavní hvězdy koncertu. „Je to náš věrný přítel,“ ohlašovali ho sólisté souboru. „Je to svátek, je to něco úžasného zpívat s tak slavným souborem, který sklízí obrovské úspěchy po celém světě. Je velká čest a odpovědnost postavit se před takový orchestr a sto čtyřicet zpěváků, z nichž každý má fantastický hlas,“ pochvaloval si Karel. Devadesátiny ale Alexandrovci zapili bez něj.

Letecká tragédie
V prosinci 2016 soubor potkala osudová rána, když se letadlo s 64 jeho zpěváky zřítilo do Černého moře při letu na ruskou vojenskou základnu v syrské Latákii. Katastrofu nikdo nepřežil. Soubor se ale rychle snažil o obnovu. Do konkurzu v lednu 2017 se na uvolněná místa přihlásilo více než 2000 uchazečů. Už v polovině února pak Alexandrovci zpívali v armádním divadle v ruské metropoli a v květnu vystoupili i ve Zlíně.

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.