Veselka princezny Eugenie: Bojkot Camilly kvůli otci nevěsty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veselka princezny Eugenie: Bojkot Camilly kvůli otci nevěsty!

Camilla Parker Bowlesová
Camilla Parker Bowlesová (Foto: ara)

Od brzkých ranních hodin se dnes budou sjíždět do Windsoru svatební hosté na veselku princezny Eugenie (28), vnučky královny Alžběty (92). Mezi očekávanými hosty budou ale chybět někteří členové královské rodiny, která je podle britských zdrojů pěkně rozhádaná. 

Mezi 850 pozvanými hosty budou blízcí ženicha Jacka Brooksbanka (32), královská rodina i slavné osobnosti ze světa filmu a módy. Ale princ Charles (69) nebude mít garde: Jeho manželka Camilla (71) prý totiž dlouhá léta nesnáší nevěstina otce, prince Andrewa (58), a místo svatebního veselí raději z trucu navštíví jednu školu ve Skotsku.

Otevřená zášť

Camilla kdysi nařkla Andrewa z přílišného politikaření, otevřená nevraživost se pak přelila i na princovu exmanželku Sarah Ferguson (58). Otevřené nepřátelství všech tří vyvrcholilo skandálním nepozváním obou žen na svatbu Andrewova bratra, prince Edwarda (54), se Sophií Rhys-Jones (53), rovněž ve Windsoru, v roce 1999.

Velkorysý Philip?

Rusovlasá provokatérka Sarah, matka nevěsty, je 22 let od rozvodu s princem Andrewem s exmanželem ve velmi dobrých vztazích, jiní členové královské rodiny jí však dodnes nemohou zapomenout řadu skandálů, které vážně poškodily renomé celé monarchie.

Mezi její velké kritiky patří zejména choť královny princ Philip (97). Deklaroval sice, že kvůli vnučce je připraven válečnou sekeru ve svatební den zakopat a dokonce zapózovat se Sarah i na společné fotografii, svou účast na svatbě ale s ohledem na zdraví zatím nepotvrdil. Údajně se rozhodne až dnes ráno, podle toho, jak se bude cítit...

Svatební střípky

- Obřad začne v 11.00 příchodem nevěsty, kterou k oltáři doprovodí její otec princ Andrew (58).

– Kolem poledne se novomanželé vydají na krátkou projížďku městem v otevřeném kočáře.

– Mezi hosty usedne řada celebrit, mj. modelka Cara Delevingne (26), zpěvačka Ellie Goulding (31), herec George Clooney (57) nebo zpěvák Robbie Williams (44).

– V prostorách hradu bude královna hostit tzv. »champagne recepci«. Večer se oslavy přesunou do sídla nevěstina otce – Royal Lodge – nedaleko hradu Windsor.

– Svatební šaty princezny Eugenie zůstaly dobře střeženým tajemstvím. Jediné, co prozradila, bylo, že budou dílem britských návrhářů.

– Nevěstin účes by mohla zdobit tzv. »Yorská tiara«, která byla vyrobena pro její matku před svatbou v r. 1986.

– Zásnubní prsten zhotovili klenotníci podle královské tradice z čistého velšského zlata.
– Hlavní družičkou bude nevěstina starší sestra – princezna Beatrice z Yorku. Za svědka ženichovi půjde mladší bratr Thomas.

– Mezi pážaty a družičkami budou děti prince Williama (36) – princ George (5) a princezna Charlotte. Spolu s nimi nevěstu doprovodí také čtyřletá Maud Windsor (dcera Lorda Freddieho Windsora a americké herečky Sophie Winkleman) a pětiletá Theodora Rose (dcera zpeváka Robbieho Williamse).

– Slavnostní špalír před kaplí vytvoří příslušníci Grenadýrské gardy, které je princ Andrew čestným velitelem.

* Chybět nebudou ani skotští dudáci, kteří zahrají novomanželům při odjezdu od kaple sv. Jiří. Ženichův dědeček – Sir Jack Coke – byl důstojníkem Skotské gardy.

– Svatební dort bude prý čokoládový a na přání nevěsty bude celá svatba bez plastů (»plastic-free«).

Sestavil Jindřich Forejt, expert na evropské monarchie

Princeznu nevdávali 45 let

Velkolepá svatba princezny »královské krve« se v Londýně konala naposledy před 45 lety, kdy se vdávala jediná dcera vládnoucí panovnice – princezna Anna (*1950). Jejím vyvoleným byl tehdy kapitán Královského jezdectva Mark Phillips. Po 19 letech se rozvedli.

Jak to začalo?

Před osmi roky se tehdy 20letá princezna Eugenie ve vyhlášeném švýcarském zimním středisku Verbier na první pohled zamilovala do fešného číšníka jednoho z místních barů Jacka Brooskabanka (tehdy 24).

„Hlídali, kde sedíme.“ Jediný Čech na královské svatbě popsal atmosféru i peripetie



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.