Prasynovec Hitlera fandí Angele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prasynovec Hitlera fandí Angele

Adolf Hitler.
Adolf Hitler. (Foto Bild, ČTK, Getty Images)

Tady pověstné jablko padlo od stromu pořádně daleko. Reportérovi německého deníku Bild se podařilo v USA vypátrat jednoho z posledních potomků Hitlerova rodu. Alexander Stuart-Houston (68) však zastává na rozdíl od svého prastrýce Adolfa úplně jiné politické názory.

Nacistický diktátor byl strýcem Alexandrova táty Williama Patricka Hitlera (†76), který se už před druhou světovou válkou přestěhoval z Anglie do USA. Změnil si jméno a zakotvil na Long Islandu, kde dodnes žijí tři nejmladší Hitlerovi prasynovci – Brian (53), Louis (66) a Alexander (68). Všichni sourozenci už léta odmítají žádosti o rozhovory, mnohaletou hradbu mlčení prolomil až nejstarší z nich. Rodinnou historii rozpitvávat odmítl, nechal se však nalákat na rozhovor o současné politice.

Milovník Angely
První otázka, co míní o německé kancléřce Angele Merkel (64), ho rozzáří. „Líbí se mi. Zdá se jako inteligentní a chytrá,“ odpovídá Alexander, jehož prostřední jméno je Adolf, nadšeně a jeho tón zůstává smířlivý i při diskuzi nad řešením uprchlické krize z roku 2015. „Kancléřka dělala, co musela. Kdybych ji mohl volit, tak to udělám.“

Trump je lhář
Nadšený tón však zarytého republikána, který by nevynechal žádné volby, opouští hned, když se řeč stáčí na amerického prezidenta Donalda Trumpa (71). přitom v úřadu zastupuje právě republikánskou politiku. „Je to ten poslední člověk, o kterém bych řekl, že ho obdivuji. Některé věci, co říká, jsou v pořádku. Jeho způsoby mě ale vytáčí. Prostě nemám rád lháře,“ uzavírá.

Na video s Angelou Merkelovou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
zadnice
9. 10. 2018 • 11:38

Angela patří do rodiny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.