Štefan Margita konečně zpíval i doma: Dostal obraz od krále! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Štefan Margita konečně zpíval i doma: Dostal obraz od krále!

Štefan Margita
Štefan Margita (Foto Aha!: K. Kopáč, D. Malík, Jan Zátorský/Supraphon, ara)

Po letošním účinkování v Londýně a San Francisku se Štefan Margita (62) postavil i na jeviště Nové scény Národního divadla. Svým koncertem zahájil festival Zlatá Praha. „Doma mívám největší trému. A rok od roku větší,“ svěřil deníku Aha! světoznámý operní pěvec.

Dokáže ji ale zřejmě perfektně maskovat. Pobavil nejen plný sál, ale taky diváky u obrazovek, kteří přímý přenos sledovali na ČT art. Margitův koncert se navíc zařadil mezi nejsledovanější pořady této stanice v jeho historii.

Margita si přizval řadu kolegů a přátel jako Mekkyho Žbirku (65), Kateřinu Kněžíkovou (36), Martina Chodúra (28) a dokonce i manželku Hanu Zagorovou (72). Zazpívali spolu za doprovodu Epoque Orchestra s dirigentem Janem Kučerou duet Sláva, je bál.

„Měl jsem ze všech velkou radost. Taky mě nadchl moderátor Libor Bouček. Přímý přenos s sebou někdy nese jistou nervozitu, ale tentokrát to bylo vše v klidu a pohodě,“ radoval se Margita. A to ještě netušil, že na rautu na něj čeká velké překvapení. Přišli nefalšovaní Maorové a předali pěvci dar jejich krále! Obraz má přinášet sílu a energii. To se Štefanovi i Hance bude náramně hodit. Zagorová totiž právě vydala nové album Já nemám strach.

A pak se tulil k Borhyové
Mezi hosty nemohla chybět Lucie Borhyová (40), které Margita se Zagorovou říkají »dceruška«. Po koncertě ji láskyplně přivinul na svou hruď. Jinak celý večer dělal Lucii doprovod táta a zároveň Štefanův nejlepší kamarád Ladislav Borhy. „Přibral jsem osm kilo,“ postěžoval si. „Asi budu muset nasadit Margitovu dietu,“ dodal se smíchem.

Margita nazpíval duet s Hanou Hegerovou, která už před lety ukončila kariéru! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.