Rozvod Paroubkových bez Paroubka! Vztek, nervozita a radost | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rozvod Paroubkových bez Paroubka! Vztek, nervozita a radost

Jiří Paroubek k soudu nedorazil.
Jiří Paroubek k soudu nedorazil. (Foto ara)

Jejich rozvodové válčení ještě rozhodně není u konce. Bývalý premiér se měl dnes setkat u soudu s jeho budoucí bývalou ženou Petrou, kde bylo v plánu projednat opatrovnictví jejich dcery. Ačkoliv se politik nedostavil, soud rozhodl v jeho nepřítomnosti. Jak reagovali na rozsudek?!

Náladu pod psa měla před začátkem soudu Petra Paroubková (45), která se rozvádí s exmistrem Jiřím Paroubek. Dusno se na chodbách Městského soudu v Praze dalo krájet především kvůli tomu, že se Paroubek ke stání nedostavil a Petra tak byla možná o to nervóznější, proto nechtěla komunikovat s médii. Vzhledem k tomu, že se během líčení projednávalo i o nezletilé dcerce Margitě, veřejnosti, a tedy i médiím, byl vstup zakázán. Těsně před jedenáctou hodinou padlo dle Blesku rozhodnutí a z místnosti vyšla Petra jako vyměněná. „Jsem šťastná, ano, jsem spokojená,“ řekla Petra a není divu, soud totiž svěřil malou dcerku do její výhradní péče. Paroubek, který chtěl alespoň střídavou péči, má tak smůlu.

„Soud správně určil skutkový stav věci a věc i správně posoudil po právní stránce. V řízení bylo prokázáno zejména znaleckým zkoumáním, že střídavá péče, byť z důkazů vyplynulo, že oba rodiče jsou schopni se o nezletilou postarat a že nezletilá k nim má citový vztah, v této konkrétní věci vhodná není. A to s ohledem na preferenci nezletilé ve vztahu k matce a její poměrně obtížnému smiřování s odloučením od matky," zaznělo v soudní síni. Dle soudu by Margitce střídavá péče mohla psychicky ublížit. „Kdyby byla »nucena« do změny stávajícího režimu, mohlo by to negativně ovlivnit její doposud pozitivní vztah k otci."  „Odvolací soud konstatuje, že zde s ohledem na provedené dokazování je správný závěr soudu prvního stupně o tom, že nezletilá se svěřuje do péče matky."

U dalšího stání se bude znovu projednávat výše výživného, celý případ se vrací zpět k obvodnímu soudu. „Rozsudek (předchozího soudu – pozn.red.) se nezrušuje a v tomto stavu se věc vrací k obvodnímu soudu k dalšímu řízení," znělo dle Blesku u soudu. „Zde soud neshledává předpoklady pro konečné rozhodnutí, neboť soud prvního stupně v podstatě rezignoval na zjištění základních skutečností, které jsou k rozhodnutí o výživném nezbytné," řekl soudce. „Nezletilá má právo se podílet na životní úrovni rodičů," zaznělo dále s tím, že zejména  případě Paroubka byly v minulosti „vynakládány značně nadstandardní výdaje, ať již na dovolené či další uspokojování potřeb".

A co na to exministr?

 „Bez mé osobní účasti dnes proběhl odvolací soud v otázce výše výživného pro mou nezletilou dceru Margaritu. Soud první instance rozhodl o výživném ve výši 10 000 Kč. Městský soud v Praze 5 dnes navrátil celou věc k prvoinstančnímu soudu," uvedl Blesku. „Vítám toto rozhodnutí, protože se dozajista vyvrátí vylhaná argumentace mé budoucí bývalé ženy ohledně údajných ilegálních příjmů," dodal Paroubek.

Petra Paroubková u soudu

Petra Paroubková u soudu



Přečtěte si
rezacek
20. 9. 2018 • 00:33

Ten pablb snad není exministr, nebo jo?

hadafan
19. 9. 2018 • 17:04

Tak tenhle panák chce zase jit do politiky.....ach b´´óooože. Pokud je tak dobrej ,že vydělává cizím 1,1 mega jen radou ,tak já si myslím že by měl hlavně pro sebe ,at má na slušné alimenty ,když si dědek pořídí dítě na důchod.Spíše to vidím na léčení jak do politiky. Jěště nám nevysvětlil na co má chudý důchodce doma trezor,ale ani to nechceme vědět .Zase by to bylo jen bla,bla,bla a křistalově čisté.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.