Skamene po soudu: Velké plány s dědictvím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Skamene po soudu: Velké plány s dědictvím!

Zemědělcem Skamene na stará kolena nebude.
Zemědělcem Skamene na stará kolena nebude. (Foto Aha! – Zbyněk, Schnapka, Herminapress.cz, ara)

Roky boje se soudy o pozemky v rámci vypořádání restitučního nároku jsou pro Romana Skamene (63) u konce. Půdu o rozloze 70 000 metrů čtverečních po tátovi teď chce darovat svým dětem.

Státní pozemkový úřad roky herci a jeho sestře odmítal převést pozemky jako náhradu. Hájil se tím, že společně se svou sestrou nesplňují podmínky. Až teď soud ale naštěstí pro herce došel k jinému závěru. 

„Beru to jako zadostiučinění za to, jak se to roky táhlo. Naštěstí to dopadlo dobře, protože nějaké pozemky po tátovi jsme získali,“ svěřil se Aha! Skamene, kterému už dříve přiznali restituce v hodnotě více než dva miliony korun.

Ty, které získal jako zemědělskou půdu o rozloze 70 000 metrů čtverečních na Tachovsku v hodnotě více než 100 000 korun, mají pro něj právě kvůli tomu, že byly táty, ale větší hodnotu. „Vůbec nevím, co s tím mám dělat. Zemědělcem ale určitě nebudu. Teď jsem z toho celej ještě takovej vyděšenej, ale uvidí se. Opravdu nemám představu, ale všechno to nechám na ženě a na dětech. Přenechám to dál. Mám ještě dvě vnučky a dceru se synem,“ přiznal herec.

Roman: Úřad se určitě odvolá

Skamene ale ještě čeká nějaké problémy. „Pochopitelně byly s tím starosti, ale dopadlo to. Pozemkový úřad se určitě ještě odvolá. Ještě to není hotový, ale snad to dopadne už dobře,“ doufá Skamene.

 Roman Skamene: Už jsem zmoudřel! Ale štve mě, když ženský hekaj!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.