František Janeček: Pro Svobodu jsem brečel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

František Janeček: Pro Svobodu jsem brečel!

František Janeček se svou mladinkou přítelkyní Terezou Mátlovou nyní odletěli do Ameriky.
František Janeček se svou mladinkou přítelkyní Terezou Mátlovou nyní odletěli do Ameriky. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Jak to bude s koncertem pro tragicky zemřelého hudebního skladatele Karla Svobodu (†68)? Uskuteční se, nebo byl definitivně odpískán, jak se objevilo v některých médiích?

Jak to bude s koncertem pro tragicky zemřelého hudebního skladatele Karla Svobodu (†68)? Uskuteční se, nebo byl definitivně odpískán, jak se objevilo v některých médiích? S deníkem Aha! o něm mluvil producent, Svobodův kamarád a majitel produkční agentury GoJa František Janeček (63)! A nejen o něm, ale i o tom, jak smutek za Karla Svobodu prožíval on!

„Já měl Karla moc rád a svůj smutek si odžil v soukromí, ronil jsem slzy, a jen jsem z povzdálí kroutil hlavou nad všemi těmi mudrlanty, kteří vše komentovali a radili, jak se má rodina chovat nebo dát dohromady,“ začína František Janeček obšírně odpověď na otázku, jak to bude s koncertem pro Karla Svobodu, na kterém měla GoJa spolupracovat s agenturou MM Martina Michala, manžela a manažera zpěvačky Heleny Vondráčkové. „Mně se osobně příčí obchodování s něčí památkou, navíc když zemře tragicky a vyrojí se kolem jeho jména spousta akcí a cédéček. Musí to být připraveno důstojně,“ tvrdí Janeček a poukazuje na první pokus o koncert pod taktovkou České produkce těsně po Svobodově smrti, který zkrachoval.

„Začalo to tak, že přišla nabídka od této agentury, ale na té se umělci shodli, že by nesplnila účel ani pietní ani umělecký, a tak se od toho odstoupilo,“ vzpomíná Janeček. „A pak kamarády Helenu Vondráčkovou a Karla Gotta napadlo, že by něco podobného zaštítili svými agenturami. A já řekl, ano, pojďme o tom přemýšlet. Není to zrušeno, ani to není chystáno, zatím se to neposunulo od stadia úvah,“ dodává Janeček, který popírá i to, že by od koncertu ustoupil proto, že po nedávném prodělaném srdečním kolapsu nemá dost sil. „Jsem naprosto v pořádku. Mám celý tým lidí okolo sebe a navíc připravujeme i akce mnohem větší,“ směje se tomu Janeček.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.