Janžurová (77): Obrovská pocta a ještě větší přání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Janžurová (77): Obrovská pocta a ještě větší přání!

Zkušenou herečku ocenění zaskočilo.
Zkušenou herečku ocenění zaskočilo. (Foto Aha! – Daniel Černovský)

S dojetím přijala uvedení do Síně slávy Národního divadla. „Doufám, že se z ní ještě dostanu na jeviště. Chtěla bych hodně hrát,“ řekla Iva Janžurová (77).
Má za sebou rušné léto. „Zjistila jsem, že vůbec neumím odpočívat. Pořád jsem si říkala, musíš relaxovat, protože tě na podzim čeká hodně práce, a ono stále nic,“ řekla deníku Aha! herečka se smíchem: „Čas ubíhal a já stále čekala, až začne ten odpočinek.“

Musela zmáknout řemeslníky při opravě chalupy, točí černou komedii Teroristka, byla hostem Letní filmové školy v Uherské Hradišti a včerejškem pro ni začala divadelní sezona. Ve zlaté kapličce ji čeká role v připravované inscenaci Kytice. Kromě toho hraje také v Divadle Kalich. „Hru Veletoč, kterou jsem napsala, čekají jisté úpravy. A mám už v hlavě další námět,“ přiznala Janžurová.

Národní divadlo už v předešlých letech uvedlo do Síně slávy herečku Vlastu Chramostovou (91), baletního mistra Vlastimila Harapese (72) a pěvkyni Gabrielu Beňačkovou (71).

Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.