Jiří Krampol: Hrozil mu kriminál! Dlužil 4 miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jiří Krampol: Hrozil mu kriminál! Dlužil 4 miliony

Jiří Krampol
Jiří Krampol (Aha! – Dallibor Puchta)

PRAHA – Zrada, miliony v prachu a hrozba dlouholetého vězení! To všechno postihlo populárního herce a baviče Jiřího Krampola (69). Zatímco v nyní reprízovaném seriálu Malý pitaval z velkého města posílá v roli poručíka Libora Krejcárka za katr podvodníky a zločince všeho druhu, jemu samému hrozilo mnoho let basy!

Po tři roky mu totiž jeho účetní Miroslav Kozák kradl všechny peníze určené pro finanční úřad. „Nebýt rozumných úředníků na »finančáku«, asi bych šel sedět pro neplacení daní,“ říká stále ještě šokovaný Krampol.

„Ze začátku jsem s tím pánem měl hezký přátelský vztah, měl moji absolutní důvěru a když se stal mým účetním, velmi slušně jsem ho platil. Manželka Hanička mi říkala, že se bojí, aby neudělal nějaký podraz, ale protože se nikdo z finančního úřadu neozýval, byl jsem v klidu. Když pak od nich po třech letech přišla obsílka, že mám zaplatit i s penále čtyři miliony korun, krve by se ve mně nedořezal,“ vzpomíná na nepříjemný zážitek s padouchem herec.

S Kozákem se na spolupráci při placení daní Krampol dohodl ve chvíli, kdy mu předložil veškerá nejspíš padělaná osvědčení a razítko certifikovaného daňového poradce. „V životě by mě nenapadlo, že si dovolí použít peníze určené na daně pro svoji potřebu. Jenže on byl v klidu a všechny faktury prostě házel do koše,“ nechápe dodnes chování svého někdejšího spolupracovníka moderátor pořadu Nikdo není dokonalý.

„Nejvíc mě naštvalo a urazilo, že jelikož jsem mu důvěřoval, seznámil jsem ho s kamarády a on si od nich s poukazem na moje jméno napůjčoval obrovské peníze. Vím o jednom příteli z Brna, který mu půjčil milion a už ho bohužel nikdy neviděl. Ale takových je víc. Známému kvůli nesplacené půjčce od Kozáka dokonce zkrachovala firma,“ pokračuje ve vyprávění seriálový kriminalista.

Hrozící nebezpečí v podobě slušivého vězeňského stejnokroje naštěstí Krampol zažehnal poměrně brzy. „Když si na úřadě ověřili, že jsem nedoplatek nezpůsobil vlastní vinou, rapidně mi platbu snížili. I tak jsem ale musel na jejich konto poslat jenom na penále skoro půl milionu korun,“ svěřuje se Krampol.

A Miroslav Kozák? Prý nakonec trestu unikl. „Tohle nechápu. Podvedl tolik lidí, ale chodí si po světě klidně dál. Před pár týdny jsem ho potkal a ptal se ho: Jakpak se ti žije s vědomím, žes ublížil tolika lidem?“ nechápe ani teď zlodějovu drzost Krampol.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.