Rána pro Gotta: Jeho Ivana nemůže chodit - Tajná operace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rána pro Gotta: Jeho Ivana nemůže chodit - Tajná operace

Ivana Macháčková
Ivana Macháčková  (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Přítelkyně Karla Gotta (68) Ivana Macháčková (31) je po náročné operaci obou nohou! Jen s obtíženi se nyní pohybuje o berlích a kvůli potížím s chůzí proto téměř nevychází z domu na Bertramce! Co se jí stalo? Před týdnem Ivana podstoupila téměř týdenní utajenou hospitalizaci v jedné z pražských nemocnic, kde jí operovali obě kolenní čéšky!

„Ano, je to pravda, ale nechci o tom více hovořit,“ potvrdila deníku Aha! Macháčková, kterou teď čeká náročná rekonvalescence. Čerstvý osmašedesátník Gott tak má doma maroda a zřejmě bude muset převzít i část starostí o malou Charlottku!

Operace kolen a následný pohyb o berlích byl také důvodem, proč o Ivaně nebylo prakticky vůbec slyšet během Karlových nedávných oslav a neobjevila se ani na žádné z narozeninových fotografií, kde Mistr pózoval jen s dcerami Dominikou a Lucií. „Karel se o mě doma stará s největší láskou,“ uvolila se o operaci Ivana promluvit až teď, když už má téměř vše za sebou. Společně s Gottem jí s pracemi v domácnosti a při starostech s jedenapůlletou dcerou Charlottkou pomáhá i její maminka Blanka.

A proč vlastně Ivana operaci čéšek podstoupila? Byla to vrozená vada, která překážela při chození, nebo komplikace po úraze? „Operace vrozených vad se řeší spíše v dětském a mladším věku. Pacientku neznám, spíše bych řekl, že šlo o zákrok, který řešil nějaký poúrazový stav. Výkon na menisku nebo kolenních vazech,“ říká pražský ortoped a dodává: „Může jít i o výrůstky, poúrazové zjizvení úponů svalových šlach, které při pohybu dráždí vnitřní prostor kloubu a bolí. Při těchto problémech se doporučuje tzv. artroskopická revize, což je prohlédnutí kolena speciální optikou a případný výkon na strukturách kolena. Operační léčba může eliminovat možné budoucí poškození kolena, zejména chrupavek v kolenním kloubu a vznik artrózy s dalšími komplikacemi, například problémy s chůzí,“ dodává lékař. Rekonvalescence podle něj může trvat tři až šest týdnů. Lékaři i po ní ale doporučují noze ulevovat co nejdéle a nezbavovat se berlí předčasně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.