Šla po Zemanovi, už sedí v cele: Za útok bradavkami dva roky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šla po Zemanovi, už sedí v cele: Za útok bradavkami dva roky?

"Atentát" na Zemana
"Atentát" na Zemana (Foto ara)

Žena, jejíž nahá prsa si kromě většiny evropských politiků zblízka prohlédl i Miloš Zeman (72), stále sedí v cele předběžného zadržení. Za útok bradavkami na prezidenta jí hrozí až dva roky basy!

Angelina Diash (27), aktivistka ukajinsko angolského původu, se jako členka protestního hnutí Femen vrhla na Zemana ve volební místnosti na pražkých Lužinách. Ochranka ji zpacifikovala, ale incident bude mít citelné dopady pro obě strany. Angelina čelí podezření z trestného činu výtržnictví. „Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dnes odpoledne policie předá dokumentaci Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 5 a poté by měl případ putovat k samosoudci. Žena je stále v cele předběžného zadržení, kde může být 48 hodin. Je pravděpodobné, že v této lhůtě samosoudce rozhodne o vině a trestu.

Proč ruce nahoře
Sama Angelina Diash prostřednictvím své právní zástupkyně Lucie Hrdé Aha! vzkázala, že její prostest byl míněn jako pokojný. Proto také měla zdvižené ruce, aby bylo vidět, že v nich nemá zbraň. Svým činem chtěla prý upozornit na nebezpečí, kdy by opětovné zvolení Zemana mohla ČR následovat osud Ukrajiny.

Mohla mít zbraň
Problém bude mít ale i prezidentova ochranka. Bezpečnostní experti ji vyčítají, že neprověřila zhruba padesátku lidí, včetně zahraničních novinářů. Mezi ně se právě Angelina Diash vmísila. „Přítomné měli dopředu zkontrolovat, novináře přes novinářské průkazy. Kdyby měla nůž nebo pistoli, mohli jsme mít státní pohřeb. Následná reakce ochranky už byla správná,“ myslí si například bezpečnostní expert Andor Šándor (60).

Prověříme to
Ministr vnitra Lubomír Metnar (50, za ANO) je se zásahem strážců sice spokojený, nicméně dodává: „Každý takový zákrok je třeba prověřit, což budu požadovat,“ dodal Metnar.


Celý záznam s titulky: Na Zemana vystartovala polonahá aktivistka!




Přečtěte si
jity
15. 1. 2018 • 09:37

Tak na něj poslali ukrajinskou štětku plné lásky a chytrosti.

lesnismes
14. 1. 2018 • 11:53

Ze je ceskej prezident zapskej ,mstivej ,resistickej a zlej old fart ,vi kazdy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.