Fotbalový smutek ve Strašnicích: Přišli 4 trenéři nároďáku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Fotbalový smutek ve Strašnicích: Přišli 4 trenéři nároďáku

Josef Pešice zemřel 18. prosince na rakovinu žaludku
Josef Pešice zemřel 18. prosince na rakovinu žaludku (Foto Sport – Pavel Mazáč, Aha! – Mária Rušinová)

Odešel a možná navěky zůstane nejúspěšnějším koučem české fotbalové reprezentace, kterou vedl sice jen do tří zápasů, ale všechny vyhrál. Josef Pešice (+67) měl na pohřbu titány trenérské profese.

V nároďáku spolupracoval s Michalem Bílkem, který, zarostlý vousy, včera ve strašnickém krematoriu nechyběl. Přišel i současný vůdce reprezentace Karel Jarolím s asistenty Koubkem a Kočím, nebo Ivan Hašek, jenž Česko v roce 2009 vedl 99 dní. Pešice šéfoval týmu na podzim 2013 o deset dnů déle. Ve Strašnicích včera byla polovina z těch, kteří kdy české áčko vedli.

A přišel i ten, s kým Josef Pešice naposledy sdílel kancelář. „Těžko se s tím srovnávám. Zdálo se, že nemoc je překonal, byl s námi v červnu na Euro do 21 let v Polsku, tam už vyklusával. Ještě v říjnu sledoval naše soupeře. Na stole po něm zbyly rozdělané věci… Byl to kolega, kamarád a férový chlap,“ řekl Vítězslav Lavička, kouč jedenadvacítky. Josef Pešice zemřel 18. prosince na rakovinu žaludku, s níž rok statečně bojoval. Jeho stav se od jara lepšil, ale v listopadu se náhle zhoršil a jeho tělo už nemělo síly vzdorovat.

Loučení s Pešicem: Jak na něj vzpomínají Bílek, Rada, Verbíř, Uličný a další?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.