Herci nedostali zaplaceno, tak si rozebrali kulisy?! Čížkovský chce trest! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herci nedostali zaplaceno, tak si rozebrali kulisy?! Čížkovský chce trest!

Ředitel Branického divadla Václav Čížkovský.
Ředitel Branického divadla Václav Čížkovský. (Foto Aha! – Robert Klejch, Mária Rušinová, Alena Hrbková)

Kolotoč drsných hádek a osočování v Branickém divadle pokračuje. Po Josefu Dvořákovi (75) se teď ozvali další nespokojení herci a zaměstnanci. I jim prý principál Václav Čížkovský (52) dluží tisíce na honorářích!

Patří mezi ně režisér Michael Tarant (64), manažer Petr Našic (53) a herec Stanislav Lehký (59). Ten nejen, že ze souboru odešel, ale oměl si odvézt ze scény i kulisy! Pár židlí, stůl, závěsy, kostýmy a podobné věci.

Čížkovský jakoukoli vinu ale popírá: „Za poslední měsíc měl dostat honorář, který samozřejmě nedostal. Jednak dluží smluvní pokutu, protože nedorazil na představení, jednak odcizil dekoraci, takže je na něj podáno trestní oznámení pro krádež.“

Zvěsti o nevyplacených honorářích jsou prý i v tomhle případě nesmysl. „Herci samozřejmě zaplaceno dostanou. Jinak bychom asi nemohli hrát... Jediné, co se stalo je, že jsme trochu obměnili soubor,“ shrnul principál.

Podle webu Echo24 mu teď ale hrozí, že přijde o dotace. Kontrolní výbor Prahy 4 prý vyzval radu městské části k pozastavení financí pro Branické divadlo.

Na video s Josefem Dvořákem se můžete podívat zde:

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.