Bartoška se vrátil do doby kamenné | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bartoška se vrátil do doby kamenné

Jiří Bartoška byl sice »v civilu«, ale mezi stylově oblečenými archeology se prý cítil dobře.
Jiří Bartoška byl sice »v civilu«, ale mezi stylově oblečenými archeology se prý cítil dobře. (Foto: Herminapress.cz, ara)

Vrátil se do dob minulých. Jiří Bartoška (70) před čtyřiceti lety ztvárnil v dobrodružné trilogii Osada Havranů, Na Veliké řece a Volání rodu charismatického lovce Sokola, a získal si tak srdce mnohých divaček. Na svou roli s radostí opět zavzpomínal.

Jako host Mezinárodního dne archeologie se hned v úvodu besedy rozhodl zahrát si s experimentální archeologickou skupinou Altsteinzeitliche Knochenklangbilder jednu »pravěkou pecku«. „Hned jsem se vrátil o čtyřicet let zpět. Ty filmy se točily převážně v lužních lesích na Mělnicku, Prachaticku a samozřejmě i jiných lokalitách a realizace trvala rok a půl. Vystřídali jsme i všechna roční období. Rád na ty časy vzpomínám. Byly to příběhy, které se líbily a byly o něčem,“ uvedl Bartoška s tím, že mu práce na legendárních snímcích na motivy knih Eduarda Štorcha zůstala v srdci po celý život.

„Bylo toho tehdy opravdu víc najednou a stalo se mi, že jsem se jednou musel přesunout z »pravěkého« točení rychle do doby úplně jiné. To by nebyl až takový problém, ovšem dorazil jsem v kostýmu z mladší doby kamenné. Bylo to trochu úsměvné, ale stačila chvíle a byl jsem v momentě Janem Nerudou,“ dodal herec, který tehdy natáčel drama Příběh lásky.



Přečtěte si
ivoadler
30. 10. 2017 • 14:29

Chceš do držky, Bartoško? Co to chválíš, vždyť to bylo za totáče!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.