Matáska (54) vyzval Pavelka (62): Střelecký souboj! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Matáska (54) vyzval Pavelka (62): Střelecký souboj!

Matáska na souboj vyzval jeho šéf, Ondřej Pavelka!
Matáska na souboj vyzval jeho šéf, Ondřej Pavelka! (Foto Aha! – Daniel Černovský)

Druhá řada seriálu Polda právě vtrhla na obrazovky, a tak se i její hrdinové vydali do terénu. David Matásek alias Michal Bříza se vypravil na střelnici, aby si vyzkoušel, jak mu jde střelba v praxi. A rovnou ho na souboj vyzval jeho šéf, Ondřej Pavelka! Stříleli každý čtyřmi zbraněmi a my byli u toho.

Na střelnici Prague Armory v pražských Vysočanech bylo ve středu rušno. Instruktoři tu chystali a nabíjeli zbraně a připravovali terče. Čekali totiž vzácnou návštěvu. Přišli poldové! Ale ne ti skuteční, dorazili sem herci ze seriálu Polda, aby předvedli svůj střelecký um.

Kdy se učil střílet

David Matásek (54) rozhodně nedržel zbraň v ruce poprvé. „Střílet jsem se učil už kvůli seriálu Tři králové režiséra Karla Kachyni. Tam bylo důležitý, abychom se ke zbrani uměli chovat autenticky, takže jsme trénovali i rozborku a sborku. Měli jsme na to půjčený armádní pistole z druhý světový války. Bavilo mě to strašně,“ přiznal herec hned po příchodu na střelnici. To jeho nadřízený Ondřej Pavelka, který se dostavil vzápětí, si postěžoval, že se v seriálu k opravdovým kvérům moc nedostane. „Ale teď, ve druhé sérii, budu mít jeden díl, kdy vyrazím do ulic a budu konečně držet pistoli,“ radoval se.

Jak se střílí 
na husy

Do třetice dorazila na střelnici i herecká kolegyně Jana Kolesárová (41), která v Poldovi hraje policejní psycholožku Táňu Hoškovou. „Já jsem střílela v životě dvakrát. Jednou na husy v Chicagu. Bylo to strašné, rána měla hrozný zpětný ráz! A pak jsem střílela ze vzduchovky na matějské pouti. Pětkrát za sebou růžička,“ pochlubila se herečka, která žije v Americe a v Čechách nebo na Slovensku natáčí jen příležitostně.

Jdeme na to...

Zbraně jsou nabité, střílí se ostrými, a tak je načase začít. „Tak, Davide, jako šéf ti nařizuju, abys šel první,“ smál se Ondřej Pavelka. „Já jsem plukovník, za ta léta mám odstříleno, tak už nemusím,“ dodal. Jako první přichází na řadu pistole Glock 17. Matásek nezaváhá ani chvíli a zkušeně pálí na terč. A už přichází na řadu revolver Magnum 357. Takový, jaký má polda i v seriálu. A je vidět, že s ním má zkušenosti. „S revolverem mi to šlo mnohem líp,“ pochvaloval si následovně. A na výsledcích to bylo vidět.

Tak schválně, 
kdo vyhrál?

Jako správný polda ale musí vyzkoušet i další zbraně – moderní samopal Evo 3 a tradiční Kalašnikov AK 47. Ani tady nezaváhá. Na řadu přichází šéf Pavelka a je vidět, že střelba mu dává zabrat – zvlášť kalašnikovem! „Obdivuju biatlonisty! Nechápu, jak může někdo běžet tolik kilometrů, přijít na střelnici, a ještě se trefit. Já tu mířím odpočatý a cíl se mi ještě klepe,“ komentoval to herec.

A jak souboj dopadl? Plichta! Zatímco Davidovi se vedlo s revolverem a samopalem, Ondřejovi s pistolí a kalašnikovem. A tak si hrdě odnesl domů i výsledkovou listinu. Je vidět, že do krimi seriálů oba prostě patří!

Na video s Matáskem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.