Utrpení Ivanky Deváté (81): Léčili mi nemoc, kterou nemám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Utrpení Ivanky Deváté (81): Léčili mi nemoc, kterou nemám!

Ivanka Devátá si zoufá. Nikdo neví, čím trpí.
Ivanka Devátá si zoufá. Nikdo neví, čím trpí. (Foto Aha! – Karel Kopáč a ara)

Trpí, a není jí pomoci! Ani doktoři nejsou schopni odhalit, co je Ivance Deváté (81). „Léčili mě na nemoc, o které potom zjistili, že ji nemám! Je to zoufalé,“ stýská si herečka a spisovatelka.

Ivance Deváté, ženě dvakrát provdané za legendárního herce Josefa Vinkláře (†76) alias doktora Cvacha z Nemocnice na kraji města, před pár měsíci diagnostikovali Crohnovu chorobu, tedy chronický zánět trávicího ústrojí, nejčastěji střev. A teď zjistili, že chybili. Přesně jako doktor Cvach!

Byla na umření
„Dlouho mě léčili na Crohna. Před Velikonocemi se mi ale udělalo tak špatně, že jsem málem umřela! Skončila jsem v nemocnici,“ svěřila deníku Aha! Ivanka s tím, že zatím nikdo neví, co jí vlastně je.
„Už tři týdny pendluju po nemocnicích, a nic!,“ řekla nám Devátá, která se doma stačí tak akorát ohřát a už zase leží ve špitále.

Starají se synové
Před pár dny ji propustili do domácího léčení. „Mám vzorné syny, kteří se skvěle starají. Když jsem doma, nosí obědy, nakupují, uklízí, a dokonce i žehlí,“ pochvaluje si herečka, která kvůli zdravotním problémům musela zrušit veškerou pracovní činnost.

Vzkaz fanouškům
„Vím, že se nějaká vystoupení kvůli mé nemoci musela zrušit. Moc se vám za to omlouvám. Vše vynahradím. Zatím opravdu o svém zdraví moc nevím...“ vzkazuje Ivanka Devátá svým divákům a čtenářům.

Nevěry a kolaps
Ivanka byla druhou ženou Josefa Vinkláře. Manželství ale skončilo kvůli jeho častým nevěrám a to ji psychicky ničilo. „Měla jsem tenkrát 49 kilo, na těle úplný díry,“ říká o konci manželství.

Co řekla o Vinklářovi?
*„S tím Pepíkem to bylo hezký. On byl vtipnej, podívala jsem se do světa, ale pak přišly horory. To je pravda. Byla jsem s ním moc dlouho, rozum do hrsti jsem měla vzít dřív. Získala jsem nadhled a zkušenost.“
*„On měl schopnost udělat ze všedního dne neděli. Tak strašně jsem mu podlehla, že to doteď nemůžu pochopit. Byla jsem úplně ochrnutá. Podlehla jsem mu naprosto ve všem, a ještě ráda.“
*„Já mu vytvářela zázemí, když on šel nahoru.“

Na video se synem Josefa Vinkláře se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
4. 5. 2017 • 22:18

Odpoledne tady byly 2 příspěvky.Jeden z nich byl můj! Kde jsou ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.