Kadeřnictví z Postřižin? Ruina na spadnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kadeřnictví z Postřižin? Ruina na spadnutí!

Holičství dříve a dnes...
Holičství dříve a dnes... (Foto Aha! – Petr Podroužek, ara)

Kdysi to bylo snad nejslavnější kadeřnictví v Česku. Před 37 lety si zde nechala herečka Magda Vášáryová (68) coby Maryška z filmu Postřižiny ostříhat vlasy podle poslední módy. A dostala za to na zadeček. Dnes je ze salonu ruina.

Mohlo to být místo, na které by se jezdili dívat turisté z celého Česka. Dopadlo to jinak. Po natočení Hrabalových Postřižin začala budova kadeřnictví město hyzdit.Majitelem objektu se stal syn posledního československého generálního prokurátora Jiřího Štětiny Jiří (42). Ten ale stav objektu příliš neřešil. „Po natočení Postřižin sloužil dům ještě na krátký čas jako náhradní prodejna obuvi, od té doby chřadne.

Nějaký čas tam přebývali i bezdomovci. Několikrát jsme majitele vyzývali, aby s tím něco udělal. Ale akorát se tady jednou dvakrát za rok někdo objeví, něco zatluče a zase odjede,“ říká Karel Štefl, starosta Počátek. Představitelku hlavní role Magdu Vášáryovou neutěšený stav budovy mrzí. „Zdejší obyvatelé výjimečnost tohoto obchůdku nevidí, lidé odjinud vnímají místo sentimentálněji. Možná by se z toho mohlo stát kulturní centrum, případně prostory, které by sloužily dětem. To by se mi líbilo,“ řekla herečka.

Tady se natáčel legendární biják, mrkněte na video!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.