Děsivá smrt kamarádky Patrasové: Smyčka kolem krku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děsivá smrt kamarádky Patrasové: Smyčka kolem krku!

Patrasová se svou kamarádkou Ivou Hercíkovou.
Patrasová se svou kamarádkou Ivou Hercíkovou. (Foto Blesk – David Kundrát )

Dnes je to přesně deset let od doby, kdy kamarádka Dagmar Patrasové (60) Iva Hercíková (†71) spáchala sebevraždu. Spisovatelka to udělala poté, co zjistila, že má rakovinu. Pro Patrasovou měla v té době připravenou velkou filmovou roli.

Dáda znala Hercíkovou řadu let. „Dokonce když jsme byli s Felixem v New Yorku za mojí tetou, strávili jsme s ní řadu dní a nezapomenutelných večeří. Tam vznikla její myšlenka napsat pro mě filmovou pohádkovou roli. A dokonce napsala úžasný scénář Sněhové královny,“ prozradila Patrasová Blesku.

Scénář se zalíbil německým a rakouským producentům, kteří se začali o film zajímat. „Jenže pak se stala hrozná věc. Mám pocit, že byla nemocná, a takhle to řešila,“ popsala Dáda hrůzný čin, ke kterému se její kamarádka odhodlala. A policie jí dává za pravdu. Hercíková se oběsila 27. ledna 2007 a vše uvedla na pravou míru v dopise na rozloučenou. Den po ní mimochodem ukončil svůj život také proslulý skladatel Karel Svoboda (†68).

Film podle Ivina scénáře už nikdy natočen nebyl. Patrasová se ale vytoužené role nakonec přeci jen dočkala alespoň v muzikálu Sněhová královna, kde si střihla hlavní postavu. „Ivě vděčím za hodně,“ doplnila herečka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.