Útok nožem a jeho děsivé následky pro Petru Kvitovou: Půl roku bez rakety! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Útok nožem a jeho děsivé následky pro Petru Kvitovou: Půl roku bez rakety!

Dosáhne na raketu za půl roku? Pořezaná levá ruka Petry Kvitové nesmí být tak dlouho ve sportovní zátěži.
Dosáhne na raketu za půl roku? Pořezaná levá ruka Petry Kvitové nesmí být tak dlouho ve sportovní zátěži. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, profimedia, Reuters)

Až policisté chytí gaunera, který při loupeži pořezal tenistku Petru Kvitovou (26), měli by mu přibouchnout ruku do dveří »antonu«. Následky jeho zločinu jsou totiž strašné.

Petra měla nůž útočníka pod krkem, bránila se a je po operaci levačky, kterou dvakrát vyhrála Wimbledon. „Jak chytla nůž, čepel jí rozřízla všechny prsty. Každý z nich měl poraněnou jednu nebo dvě šlachy,“ popsal zranění operatér Radek Kebrle z Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Šlachy sešil a nastínil chmurnou budoucnost: „Šest týdnů trvá, než je šlacha spojená, ale to je jako rozžvýkaná žvýkačka. Pokud se bavíme o sportovním zatížení, tak jde o nějakých šest měsíců.“ Půl roku bez tenisu! Po bezmezné bolesti musí Kvitová zvládnout muka času. Věří, že to dokáže. „Petra se po operaci cítí dobře, všem děkuje za podporu a těší se, až vezme raketu do ruky,“ tlumočil vzkaz »Lvice z Fulneku« její mluvčí  Karel Tejkal.


Čas léčby »Lvice z Fulneku«

2 týdny na zhojení rány
6 týdnů na spojení šlach
3 měsíce na jejich zpevnění
6 měsíců na začátek sportovní zátěže

Kriminálka: Petřin řezník uniká

»Šerlokové« z kriminálky zatím nemají ani řezníka, který v úterý po ránu pořezal Petru Kvitovou, ani jeho kudlu. Zločinec uniká.

„Případ je ve fázi prověřování. Kriminalisté vyhodnocují stopy zajištěné na místě činu a prověřují veškeré informace a poznatky, které mají v tuto chvíli k dispozici. Z taktických důvodů nyní není možno s ohledem na probíhající šetření sdělit podrobnější informace,“ sdělil mluvčí prostějovské František Kořínek.

A tak policisté zůstávají u výzev směrem k svědkům a u popisu lotra, který si z bytu Petry odnesl 10 000 korun. Tady je...

Popis pachatele

Podle policie je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na hlavě měl světlou bekovku, na sobě měl světle hnědou bundu a přes rameno tašku.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.