Korn & Vondráčková: Počítali své dny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Korn & Vondráčková: Počítali své dny

Jiří Korn a Helena Vondráčková – to je jedinečná dvojice a spousta hitů! A nyní navíc na speciálních fotografiích k albu Těch pár dnů.
Jiří Korn a Helena Vondráčková – to je jedinečná dvojice a spousta hitů! A nyní navíc na speciálních fotografiích k albu Těch pár dnů.

PRAHA – Za album desetiletí je označováno cédéčko Heleny Vondráčkové (59) a Jiřího Korna (57) Těch pár dnů, které nyní vydal Supraphon.


„Dvě mimořádné osobnosti, dva výborní zpěváci a dva velcí profesionálové v oboru dobré zábavy na mimořádném albu, plném slavných společných písní!“ představil nové album Vladan Drvota z hudebního vydavatelství Supraphon Music. Vondráčková s Kornem na desce tak spočítali dny své spolupráce a především společné písně.

Disk přináší dvacet hitových duetů jako To pan Chopin, Já na bráchu – blues, Slunce, Zvonky, Každá trampota má svou mez nebo Já půjdu tam a ty tam a taky novinkovou píseň Těch pár dnů. „Jejich duety patří k těm v naší populární hudbě historicky nejzajímavějším, neboť, oč obvykle méně patosu, o to víc vtipu a nadsázky. Helena Vondráčková s Jiřím Kornem nesuplovali do nekonečna zamilovaný pár, jejich setkání byla spíše přátelská, humorná, ba sympaticky poloironická,“ dodává Drvota.

Kliknutím zvětšeteAlbum Těch pár dnů provází skládací obal plný speciálně pro desku pořízených snímků. A aby písně nezněly pouze z přehrávačů, Helena Vondráčková a Jiří Korn vyrazí i na společné koncertní turné po republice. Jejich první společné vystoupení se uskuteční 24. června na koncertu k 60 narozeninám Heleny Vondráčkové v pražském Žofíně a poté to bude 31. srpna v Jihlavě a 10. listopadu ve velkém sále pověstné pražské Lucerny.


Autor: Miroslav Graclík
Foto Supraphon Music / Lucie Robinson

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.