Kdo šéfuje Tváři i Boyardu? Syn známého umělce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kdo šéfuje Tváři i Boyardu? Syn známého umělce!

Nekorunovaný král televizní zábavy Michael Čech.
Nekorunovaný král televizní zábavy Michael Čech. (Foto: Dana Kolářová, archiv)

Pevnost Boyard a show Tvoje tvář má známý hlas patří bezpochyby mezi nejpopulárnější pořady, které vídáme na našich obrazovkách. Za oběma přitom stojí stejný režisér. Tím není nikdo jiný než syn Františka Ringo Čecha (73) Michael Čech (49).

Nenápadný muž v brýlích je nekorunovaným králem televizní zábavy. Už v minulosti se podílel na pořadech Tele tele nebo Superstar. Nyní má na starosti dva projekty, které hýbou děním na obrazovkách. Do Tváře se přitom zpočátku dvakrát nehrnul. „Když mi Pepe Majeský tu nabídku dal, tak jsem trochu pochyboval, jestli to náhodou není moc. Ty zahraniční verze mi připadaly trochu jako travesti show,“ přiznal režisér pro Nedělní Blesk. „Pak jsem si říkal, že by to mohla být sranda, ale nebyl jsem si výsledkem popravdě moc jistý. První díl mě přesvědčil, že je to opravdu zábava.“

U Pevnosti Boyard měl zase obavy o fyzické a psychické zdraví soutěžících. „Já jsem tam byl na obhlídkách ještě s Liborem Boučkem a tamějšímu producentovi jsem se svěřil, že to ti lidi asi nezvládnou. On mi odpověděl: Zvládnou. Pevnost je mocná. A měl pravdu.“

Čech natáčel s francouzským štábem, který Pevnost Boyard připravuje už celých 27 let. Podle Michaela jsou to velcí profesionálové. Štáb ani soutěžící ale neobdivuje Čech nejvíce. Největším „hrdinou“ je pro režiséra moderátor Libor Bouček. „On začal, dvě a půl hodiny pauzu a znovu. Takhle třikrát za sebou. Denně naběhal minimálně 6,5 kilometru po schodech v 37stupňovém vedru a nikdy se v ničem nespletl. Neustále musel vědět, jaké soutěžící bude mít, jaké hry budou absolvovat, musel znát všechna pravidla. Libor Francouze ohromil, protože on to jel celé z hlavy a ani jednou se nezasekl. On je jediný, koho nemusím při střihu opravovat,“ nemůže si Libora vynachválit Michal Čech.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.