Fenič se těší na Laudera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Fenič se těší na Laudera!

Fero Fenič chce Lauderovi předat otevřený dopis.
Fero Fenič chce Lauderovi předat otevřený dopis. (Aha!: Marek Pátek)

PRAHA – Ronald Lauder, americký milionář, který na České republice vysoudil v arbitráži kvůli televizi Nova 10,4 miliard korun, se vrátil do Čech!

Ronald Lauder, americký milionář, který na České republice vysoudil v arbitráži kvůli televizi Nova 10,4 miliard korun, se vrátil do Čech!

Dnes se tu totiž účastní celodenního zasedání své mediální skupiny CME, do které znovu patří i Nova. A režisér Fero Fenič, který bojuje za start digitálních televizí u nás, chce Lauderovi předat otevřený dopis! Lauder byl totiž loni v USA oceněn cenou Emmy za rozvoj plurality a demokracie. Přitom právě jeho Nova rozvoj digitálních televizí, a tím pádem konkurence, u nás zatím brzdila. „Na jednání půjde o velmi důležitá rozhodování o dalším směřování Novy, i o jejím zapojení nebo nezapojení se do digitalizace a tím i o další rozvoj plurality a demokracie v ČR!“ říká Fenič. Ministerstvo vnitra totiž přichází s řešením zablokované digitalizace. Asociace digitálních televizí, mezi které patří i ta Feničova, to vítá, Nova a Prima se zatím nevyjádřily. Za rok by ale čeští občané mohli mít zdarma na svých obrazovkách až dvacet českých kanálů! To bude podle Feniče chvíle, kdy se definitivně vrátíme do Evropy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.