Nečekaná proměna herce Jana Šťastného: Z fešáckého primáře se vyklubal líný Myšák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nečekaná proměna herce Jana Šťastného: Z fešáckého primáře se vyklubal líný Myšák!

Jako líný Myšák v novém primáckém seriálu Jetelín.
Jako líný Myšák v novém primáckém seriálu Jetelín. (Foto FTV Prima, TV Nova, ara)

Jeho smrt v novácké Ordinaci před čtyřmi roky oplakaly snad všechny divačky! Od srpna se Jan Šťastný (50) vrací na obrazovky. Místo bílého pláště fešného primáře Dalibora Frynty ale oblékne nepříliš slušivé hnědé sáčko geniálního, leč líného fyzika v novém primáckém seriálu Jetelín.

Odchod z nekonečné Ordinace herce velmi mrzel. Byl zvyklý na kolegy i prostředí. Navíc původně mu scénáristé předepisovali delší linku. Jenže ho nechali onemocnět nemalobuněčným karcinomem plic. Chtěli, aby oblíbený primář bojoval se zákeřnou nemocí. „Když si ale scénář vzali do ruky odborníci, přišli na to, že tahle diagnóza se nedá přežít, což znamenalo můj konec v seriálu,“ vzpomíná Šťastný.

Teď ale žije novou rolí v cyklu mikrokomedií, které se televize Prima chystá vysílat už od 1. srpna každý den od pondělka do čtvrtka ve 20.15 h. Pokud se zalíbí divákům, mohl by to být další nekonečný seriál. Herec ztvární jednoho ze čtyř ústředních hrdinů – fyzika Michala Abraháma zvaného Myšák. Je sice nejchytřejší, ale také nejlínější. „Za tuhle roli jsem nesmírně rád, sešla se bezva parta lidí,“ řekl Aha! Šťastný, jehož parťáky budou Richard Genzer (49), Jiří Hána (39) a Jitka Ježková (38).

Další novinky na Primě: Rosák coby otec Fouras a Bartoška jako Columbo

Televize Prima láká diváky k obrazovkám nejen na Jetelína, ale také na českou verzi světově proslulé soutěže Pevnost Boyard s Janem Rosákem (68) coby Otcem Fourasem či nový krimi seriál Mordparta s Jiřím Bartoškou (69) v roli detektiva Jana Kolumného, řečeného Columbo. „Nekouřím doutníky, mám čistý kabát a nemám baseta. Takže podobnost je jen ve jméně,“ směje se herec.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.