Skopeček v bohnické léčebně: Chudáka Trojana nařkl neprávem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Skopeček v bohnické léčebně: Chudáka Trojana nařkl neprávem!

Omluví se Skopeček kamarádovi?
Omluví se Skopeček kamarádovi? (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Měl by se svému kamarádovi omluvit. Jan Skopeček (90) totiž nařkl Ladislava Trojana (83), že ho nechce navštívit v Psychiatrické nemocnici v pražských Bohnicích, kde momentálně přebývá, neprávem. „Trojan mě nechce navštívit. Proto si taky vymyslel, že má něco s rukou,“ prohlásil uraženě Skopeček.

To se ale v kamarádovi nepěkně zmýlil. „To bych Honzíkovi nikdy neudělal. Mám skutečně zlomenou pravou ruku v rameni,“ přiznal deníku Aha! Trojan. Oba herci počátkem 60. let zazářili ještě s Lubomírem Lipským (†92) v legendárním seriálu Tři chlapi v chalupě a od té doby jsou nerozluční kamarádi.

Spadl ze schodů
Trojan si přivodil úraz před měsícem, když hrál v Divadle Na Fidlovačce. „Odcházel jsem uprostřed představení z jeviště do zákulisí. Všude byla tma a já myslel, že sestupuju dva schody – a ony byly tři,“ popisuje herec, který se skácel na zem. Koleno bylo jen ošklivě poraněné, pravá ruka ale zlámaná. „Bolelo to jak čert, ale představení jsem dohrál. Z divadla už mě ale vezli do nemocnice,“ vzpomíná Trojan. Nemůže jíst a řídit
Zlomená ruka Trojanovi činí velké problémy. Nemůže se sám obléknout, ani pořádně najíst. „Začal jsem jíst ryby, jsou měkké, nepotřebuju nůž a zvládnu to levou rukou vidličkou,“ říká herec, kterého teď ale nejvíc trápí, že musí třikrát týdně chodit na rehabilitace. „Trčím v Praze a přitom tak miluju v létě tu svou chaloupku...“ smutní Trojan. Přestože má mezi rehabilitacemi volný víkend, nemůže sednout za volant. „Musím donutit vnuky, aby mne tam odvezli. A to není jen tak... Před chvílí se mi to ale právě podařilo, tak se těším,“ raduje se herec. „Musím to tam dát do kupy, tedy najal jsem si lidi, bez pravé ruky zahradu nezvládnu,“ dodává.



Přečtěte si
ad-ga
15. 7. 2016 • 13:29

Kdypak se pisálkové naučíte pravopis, " má něco z rukou" snad tam patří s , vraťte se do školy

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.