Vendula Svobodová: Už nemůžu dál! - Rána za ranou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vendula Svobodová: Už nemůžu dál! - Rána za ranou

Vendula Svobodová prožívá těžké chvíle
Vendula Svobodová prožívá těžké chvíle

PRAHA – Zdravotní stav Václava Hory (76), tatínka nejslavnější české vdovy Venduly Svobodové (35), je podle všeho čím dál tím vážnější.


Bolestivé čekání na tu strašnou zprávu

„Moje maminka i já jsme se dohodly na tom, že už nebudeme podávat žádné informace, ani to nijak komentovat,“ řekla nám včera Vendula zlomeným hlasem.

Její otec bojuje nyní o život v nemocnici v Praze-Motole, kam ho přivezli před týdnem. Z jednotky intenzivní péče motolské neurochirurgie přicházejí smutné informace o mrtvici i krvácení do mozku. Pan Hora navíc trpí Alzheimerovou chorobou, a i proto je operace vyloučena. Zatím je prý při vědomí, ale nekomunikuje a lékaři nedávají Vendule ani její mamince Jaroslavě příliš nadějí na jeho uzdravení.

„Vzhledem k Alzheimerově nemoci, která způsobuje rozpad nervových vláken a buněk, a tím vlastně postupné odumírání mozkové tkáně, je jeho stav opravdu velmi vážný. Mozkové schopnosti, které mu nevzala Alzheimerova nemoc, mu »ukousla« mrtvice,“ říkají lékaři.

„Já už prostě nemůžu dál,“ pláče prý denně Vendula, kterou osud opravdu strašlivě zkouší. Nejprve smrt malé dcery Klárky, která zemřela na leukémii. Pak sebevražda manžela Karla Svobody (†68). A teď tedy další bolestivé čekání na to, až jí ze života nenávratně zmizí další její blízký. Je sice strašné to takhle říct - v jeho případě však smrt bude vysvobozením...


Autor: (red)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.