Vendula Pizingerová (44) o soukromém pekle: Bála jsem se, že se něco stane! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vendula Pizingerová (44) o soukromém pekle: Bála jsem se, že se něco stane!

Vendula Svobodová promluvila o tom, jak to bylo s Karlem Svobodou.
Vendula Svobodová promluvila o tom, jak to bylo s Karlem Svobodou. (Aha! - Michal Šula)

Vendula Svobodová-Pizingerová se rozpovídala o stavu svého zesnulého manžela Karla Svobody (†68). Nebylo to jednoduché!

Je to již dlouhých devět let, co se zabil uznávaný český skladatel Karel Svoboda. Jeho žena Vendula Svobodová nyní i Pizingerová věděla, že je na tom zle.

„Znala jsem Karlovy depresivní stavy, manické fáze nemoci i poruchy příjmu potravy, Podle názoru odborníků to byl stav na hospitalizaci, Karel ale systematickou pomoc odmítal. Řešil své problémy antidepresivy, která občas kombinoval s alkoholem. Delší čas jsem se bála, že se něco stane…“ svěřila se Vendula Aha! TV magazínu.



Přečtěte si
anezat
6. 4. 2016 • 11:42

-bello-
6. 4. 2016 • 11:32

Když ji odsuzujete, važte slova! Ta ženská byla zamilovaná do chlapa s mančou ( maniodepresivní psychózou).Obdivovala ho , byla mladá a blbá a svět šoubýzu jí učaroval.Manželství to bylo divný, v posteli měli často trojku, aby se Svoboda vyhecoval.Svoboda tvořil v manické fázi geniální muziku a odmítal léky na vyrovnání stavu , anebo opačně je polykal po hrstech a chlastal.V depresi pak takový člověk mluví jen o sebezničení a čumí do zdi .Nejlíp je od něho v pudu sebezáchovy utéct, ale máte-li ho rádi, nejde to a on ničí i vás.Je to dědičné, může se jen modlit.Ví o tom své! Ona nikoho k sebevraždě nedohnala!!! A tak za sebe jí přeju štěstí aspoň teď.

mandat
6. 4. 2016 • 10:22

Presne tak, zavinila jeho smrt.Mela by zalezt a uz neotravovat.Take se divim, ze nikdo nekontroluje jeji hospodareni Nadace,kterou udajne vede.Parazituje tam a jeste se najdou lidi, co ji za to chvali.

mandat
6. 4. 2016 • 08:06

Umyslne pana Svobodu nicila a provokovala, kdyz ji vyhodil a chtel rozvod,tak najednou zemrel.Dost podivne a ted se bude ohanet do konce zivota tim, ze mela strach.Fuj.Priserna baba.

xsedmikraska
6. 4. 2016 • 07:23

Pokud se obávám, že si manžel něco udělá, tak ho nenechávám doma samého a nejedu si někam užívat. Každé manželství má své plus i mínus. Možná si ale Vendula potřebovala od všeho odpočinout. Možná Karel cítil že je jeho nemoc obtěžující a usoudil, že je lépe odejít. No, ať je to jak je to, uběhlo od smrti Karla Svobody mnoho let a mělo by zůstat v povědomí, že složil mnoho krásných skladeb. A to ostatní z úcty k jeho památce by se nemělo vytahovat. Vendula si nyní žije nový život, má po boku milého klučinu, neměla by mít toto zapotřebí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.