Nová fakta o Gottovi (76): Začala operace na záchranu jeho hlasu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nová fakta o Gottovi (76): Začala operace na záchranu jeho hlasu!

Karel zahájil hlasovou rehabilitaci.
Karel zahájil hlasovou rehabilitaci. (Foto Aha! – David Kundrát, David Malík, archiv K. Gotta)

Pro fanoušky Karla Gotta (76) máme skvělou zprávu! Zpěvák, který vyhrává boj nad rakovinou mízních uzlin, začal léčit své nemocí unavené hlasivky. A to svědčí o jediném: Karel chce zase zpívat!

„Součástí rekonvalescence, kterou jsem zahájil, je i rehabilitace mého hlasu! Lépe se mi mluví, ale ještě to není ono. Každopádně nechci nic uspěchat,“ řekl Gott, který nyní čeká na konečné výsledky onkologické léčby. Ty ukáží, zda nad nádorem mízních uzlin definitivně zvítězil. Od lékařů by si měl výsledky vyslechnout v nejbližších dnech.

Během čekání na verdikt lékařů už ale Karel začal pracovat na posílení svého zlata v hrdle. „Inhaluje a v krátkých intervalech hlas cvičí! Vše konzultuje se svým osobním foniatrem, panem doktorem Janem Paskou,“ prozradil deníku Aha! zdroj z okolí Karla Gotta. Jeden z nejlepších odborníků v oboru otorhinolaryngologie v Evropě Mistrovy hlasivky velmi dobře zná, zpěvák je totiž řadu let jeho VIP pacientem.

„Mnohokrát mi pomohl, když jsem měl mít večer koncert a od rána jsem měl potíže s hlasem,“ vzpomíná Gott, který na Pasku nedá dopustit. 

Bývalý dlouholetý primář ORL v Nemocnici Na Homolce ale musí léčbu hlasu legendárního zpěváka konzultovat i s jeho onkologem, profesorem Markem Trněným (55) z Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí.  Jak probíhá rehabilitace hlasu? 

Pacienti s poškozením hlasivek po onkologické léčbě docházejí zvlášť na elektrostimulace k fyzioterapeutům a zvlášť, třeba jednou za měsíc, k foniatrům. S nimi hlas procvičují a následně si odnášejí pokyny, jak rehabilitovat za pomoci domácích řečových cvičení. 

Více informací o tématu naleznete ZDE!



Přečtěte si
alusinek
18. 3. 2016 • 23:07

Pomalu s návratem ke zpívání,je tu dost vysoký věk,je třeba se šetřit a raději uživat dcer hlavně těch mladších,aby si ho co nejvíce užily.Úsměvné je i že ho do nemocnice vezla v jeho věku tchyně.Takže Karle nic neuspěchat

-bello-
18. 3. 2016 • 22:58

bac-bum to myslíš vážně?Si fakt myslíš, že operace je jen uříznutí appendixu? Výjimečně AHA umí češtinu .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.