Naďa Urbánková (76): Po boji s rakovinou… Hrůza z vážné nemoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Naďa Urbánková (76): Po boji s rakovinou… Hrůza z vážné nemoci!

Naďa Urbánková je opět v plné síle.
Naďa Urbánková je opět v plné síle. (Foto Aha! – Dana Kolářová, Karel Kopáč )

Rakovina. Osm písmen, které děsí! Naďa Urbánková (76) ji před šesti roky sice porazila, ale stín smrtelné nemoci se nad ní opět vznášel. A není to tak dlouho! Přestože se snažila zvládat vše s nadhledem a dnes už dokáže o všem mluvit, pro její dceru Janu Fabiánovou (36) je to stále bolestné. Až teď prozradila hrůzu, kterou cítila.

Výsledky banální preventivní prohlídky, kterou si zpěvačka nadělila k sedmdesátinám, způsobily šok. „Byl to potom velkej fofr, protože zjistili, že tam je bubák. Nejdřív nebylo jasný, jestli je to bubák, ale po biopsii, která přišla velice rychle, se zjistilo, že to je opravdu rakovina,“ zavzpomínala zpěvačka.

„Byla tak rozšířená, že zasáhla obě prsa. Musela jsem okamžitě na operaci,“ dodala Naďa s tím, že se nemoc snažila brát s pozitivním přístupem.

Její dcera to ale snášela hůř. „Nedokážu slovy popsat, co to s člověkem udělá. Taková informace vám naprosto vymaže svět,“ prozradila až po letech Jana.

„Snažila jsem se dělat, že jsem silná. Ale když jsem jela třeba nakoupit, bulila jsem v autě. Vybrečela jsem se a vykřičela,“ svěřila se dcera, která měla i strach z toho, že se nemoc vrátí. Její obavy se vyplnily! „Podezření na problém tady před časem byl,“ potvrdila onkoložka Petra Tesařová ve 13. komnatě Nadi Urbánkové, která se vysílá dnes večer na ČT1. Výsledky z vyšetření byly ale naštěstí dobré...

Trauma z holé hlavy

Když si Urbánková musela oholit vlasy, poprosila o spolupráci dceru. „Ona jako velmi statečná si půjčila strojek na holení, přišla za mnou, stříhaly jsme, holily a docela dobře se přitom bavily,“ zavzpomínala Urbánková. Dcera ale ve skrytu duše trpěla. „Pro mámu to byla ohromná legrace a já se snažila taky, ale bylo to strašný, strašný. Nemám slov,“ přiznala Fabiánová po letech se slzami v očích.



Přečtěte si
-bello-
19. 2. 2016 • 23:56

teri jsem mrtvá smíchy a.. " psychicky namol "

-bello-
19. 2. 2016 • 23:53

ararat tvl, ararat , ty sjíždíš dg. na doktorka. cz ? Jsi blbá ? Dyť máš svou venerelogii kousek za rohem : Městská nemocnice - dermatovenerologické oddělení, Nemocniční 20, Ostrava

ararat
19. 2. 2016 • 15:08

mekanikk....jo je to tak ona tak perlila na doktorka.cz a tak dlouho psala až dopsala a pak ji tam zablokovali a ještě si stěžovali až ji musel doktor zakazovat internet,byla z toho psychicky namol.Jednou byla proto hospitalizována.

mekanikk
19. 2. 2016 • 13:52

jsi to ty a pěkně tam perlíš

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.