Ladislava Dolhá: Tancuju pro sestru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ladislava Dolhá: Tancuju pro sestru!

Ladislava Dolhá tancuje už pět let jako gogo tanečnice, a tyto zkušenosti chce zhodnotit i v Bailandu.
Ladislava Dolhá tancuje už pět let jako gogo tanečnice, a tyto zkušenosti chce zhodnotit i v Bailandu. (Aha!: Marek Pátek)

PRAHA – Už dnes večer přinese televize Nova první díl dlouho očekávané taneční reality show Bailando – tančím pro tebe. Tam bojují obyčejní lidé společně s českými celebritami za splnění nějakého snu.

Už dnes večer přinese televize Nova první díl dlouho očekávané taneční reality show Bailando – tančím pro tebe. Tam bojují obyčejní lidé společně s českými celebritami za splnění nějakého snu, který pomůže jejim blízkým – ať už dětem z dětského domova, handicapované dceři či ani ne dvouletému synovci, který již prodělal šestou operaci šedého zákalu. Deník Aha! vám však exkluzivně přináší snad nejdojemnější příběh taneční partnerky Jiřího Mádla (20) Ladislavy Dolhé (19), která si se svou sestřičkou prožila ve čtrnácti letech přímo peklo na zemi!

„Doteď, když si na tu osudnou noc vzpomenu, se mi chce brečet,“ začíná svoje vyprávění Mádlova taneční partnerka Ladislava Dolhá, která se živí jako gogo tanečnice. „Jely jsme s Jitkou tancovat do jednoho klubu v Klatovech a když jsme se vraceli z představení, tak se to stalo. Pamatuji si jenom, že lehce pršelo a já jsem říkala řidičovi, aby trochu zpomalil. Pak už si pamatuji jen náraz a velké temno,“ pokračuje Dolhá ve svém vyprávění, ze kterého mrazí až v morku kostí.

„Když jsem se probrala, pamatuji si pohled na svoji sestru. První, co mi tehdy problesklo hlavou, bylo, že snad musí být mrtvá. A pak už mi jenom v uších duněl zvuk přistávající helikoptéry, která ji odvážela do nejbližší nemocnice. Byla čtyři dny v kómatu, doktoři jí našli otřes mozku, odražené ledviny i vybočenou pánev. Museli jí kvůli tomu navrtat koleno, na které jí pověsili závaží, aby se jí to srovnalo. Levou nohu má totiž kratší než pravou, a tak může chodit maximálně hodinu v kuse. A proto bych jí chtěla vytancovat speciální zdravotní pobyt, který by jí pomohl. Říká se totiž, že dvojčata cítí radost i bolest dohromady a je to pravda,“ uzavírá Dolhá. A její taneční partner Jiří Mádl? „Dám do toho všechno,“ slibuje. Bailando startuje dnes ve 20 hodin na obrazovce televize Nova a prvními tanci, které soutěžící zatančí, bude jive a waltz.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.