Zdeněk Svěrák kontra Mirjam Landa: Bitva celebrit na spadnutí! Ve hře je 15 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zdeněk Svěrák kontra Mirjam Landa: Bitva celebrit na spadnutí! Ve hře je 15 milionů!

Lidem by se nejvíc líbil Zdeněk Svěrák.
Lidem by se nejvíc líbil Zdeněk Svěrák. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK)

Cesta do pekel bývá velmi často dlážděna samými dobrými úmysly. Kolem společného díla právě zemřelého scenáristy Jiřího Melíška (83) a Zdeňka Svěráka (79) se rozhořel nelítostný boj, který nevěstí nic dobrého. Z jejich filmu Ať žijí duchové se má totiž stát i muzikál a teď jde o to, kdo k tomu bude povolán.

Potíže chce dělat Zdeněk Svěrák, který dílo svěřil scenáristovi Ivanu Hubačovi  a licenční smlouvu na muzikál podepsal producentu Jiřímu Jurtinovi. Ten ale po měsíci z projektu vycouval a produkce se ujala režisérka Mirjam Landa, manželka známého zpěváka.  A jsme u jádra pudla. Změny se nelíbí ani Ivanu Hubačovi, který ohledně muzikálu prohlásil: „Paní Landa rozhodla, že se mnou scénosled bude psát ještě někdo jiný. Odepsal jsem, že jde o porušení naší původní dohody, že nejsem zvyklý spolupracovat v autorském tandemu, a práci na muzikálu jsem ihned ukončil.“ Muzikál má rozpočet 15 milionů a Zdeňku Svěrákovi se nelíbí, že by jeho dílo měl zpracovávat libretista, kterého sám nepověřil. Zvažuje proto odstoupení od smlouvy, i když to možná právně nebude vůbec snadné.

Lidem by se nejvíc líbil Zdeněk Svěrák.

Přečtěte si
anka
17. 12. 2015 • 00:12

Jo, pan Sverak za sveho zivota mnohe dokazal, proto ta nenavist? Cetl jste ten clanek? Patrne ne, protoze byste pak vedel o cem vlastne byl.

kiwi65
15. 12. 2015 • 18:06

Jó Svěráci židáci hladový,ty se budou s celým světem.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.