Dokumentaristka Helena Třeštíková (66): S Baarovou to nebyl žádný med! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Dokumentaristka Helena Třeštíková (66): S Baarovou to nebyl žádný med!

Třeštíková se s Baarovou setkala v roce 1995. Strávily spolu čtyři dny.
Třeštíková se s Baarovou setkala v roce 1995. Strávily spolu čtyři dny. (Foto Blesk - Marek Pátek a ČT)

Jen pár dní po novoročních oslavách jde do kin zbrusu nový dokument Heleny Třeštíkové o životním příběhu filmové divy Lídy Baarové. Materiály k filmu Zkáza krásou vznikaly v devadesátých letech, kdy se režisérka s herečkou setkala osobně. Nebylo to prý ale nic příjemného…

Diváci se na nový dokument o jedné z nejpopulárnějších filmových hereček minulého století mohou těšit již nyní, neboť na filmová plátna vstoupí 7. ledna 2016. Portrét Baarové, který je prezentován jako sebedestruktivní lovestory, je kromě řady ukázek z filmů, ve kterých excelovala, postaven také na rozhovorech s herečkou. Ty Třeštíková pořídila v rámci čtyřdenní návštěvy v rakouském Salcburku, kam se za ní v roce 1995 vypravila.


Ačkoliv to pro Třeštíkovou musela být velká pocta setkat se tváří v tvář s touto filmovou hvězdou, na druhou stranu to prý nebyl žádný med. Herečka (1914 – 2000) totiž na sklonku svého života trpěla častými výkyvy nálad podpořené nadměrným požíváním alkoholu. Trpělivost se ale Třeštíkové nakonec vyplatila. Po Novém roce se s Lídou Baarovou roztrhne pytel. Dva týdny po uvedení dokumentu na české kinosály zaútočí také Renčův velkofilm o milence Josepha Goebbelse. V hlavní roli se představí Táňa Pauhofová (32).



Přečtěte si
wanaxa
13. 12. 2015 • 12:54

Vrstevnice? Zní to tak přesvědčivě

mekanikk
13. 12. 2015 • 11:55

nejen šílená, ale je i odbornice na ženskou krásu, ostatně jako na VŠECHNO prostě BELMEK jak ho známe. Machna? Musím se smát machny vypadají opravdu jinak. Měla normální ženskou postavu, trend vychrtlin je až teď a z pozice chlapa musím říct, že na tom není nic pěkného... Ke Goebblesovi, že měl 5 dětí je všeobecně známá věc v každém dokumentu o 2 svět. válce je vidět jeho konec včetně jeho rodiny. Jestli ho milovala, to nevím to věděla asi jen ona, ale z literatury vím, že v osobním životě to byl mílý, pozorný pán. Navíc měl moc a to prostě některé ženy fascinuje... Je třeba si uvědomit, že během války neměla veřejnost takové informace jaké máme dnes, možná se tušilo, šeptalo, ale to je tak vše. U nás byla celkem poklidná atmosféra, davy hajlujících " Pražanů" vítaly německou armádu, vše s jistými omezeními šlapalo dál. K Nataše Gollové, ta v německých filmech hrála taky a chodila s němcem....

mandat
12. 12. 2015 • 20:31

Rozmazlena, zla a egoisticka zenska.

ararat
12. 12. 2015 • 18:05

Markéto ty jsi šílená Co z tebe vypadne co střena tvého formátu dokáže napsat. Jsi tak sprostá,že si to snad ani neuvědomuješ,jsi nějak mimo co?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.